Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

De Dolly Parton beleving in Dollywood

18 augustus 2016 door Elske Doets

Grote kans dat je de Amerikaanse zangers Dolly Parton kent, maar wist je ook dat ze een eigen pretpark heeft? Dollywood is bekend attractiepark onder vele Amerikanen en een must-do tijdens jouw vakantie naar Oost-Amerika. Bij binnenkomst in het park Dollywood klinkt het bekende lied 'working 9 to 5' al uit de speakers, de sfeer zit er gelijk goed in!

Dollywood - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Bij een verblijf rond de Great Smokey Mountains kan je een bezoek aan Dollywood natuurlijk niet overslaan. De bekende country zangeres Dolly Parton groeide op in de bergen van de Great Smokey Mountains, in de plaats Pigeon Forge. Haar lust en leven was het zingen in de kerk op zondag en doordeweeks stiekem in een verlaten kerk piano spelen. Precies op deze plek heeft Dolly nu haar eigen attractie park waar meer dan 2 miljoen mensen per jaar komen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling met de natuur van de Great Smokey Mountains.  

Het pretpark van Dolly Parton

Naast de spannende achtbanen vind je hier ook de 'authentieke' Dolly beleving. Volg de vlinders, haar handelsmerk, door het park en bezoek haar museum, haar geboortehuis, haar tourbus en een show waar de familie van Dolly haar geschiedenis zingt met Dolly groot op een scherm erachter. De fantastische shows die je elke dag in het park kan bezoeken zijn een must-do! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook