Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

In de wolken van de Great Smokey Mountains

18 augustus 2016 door Elske Doets

De Great Smoky Mountains is een absolute ‘must see’ tijdens jouw rondreis door de Deep South. Met meer dan 11 miljoen bezoekers behoort het tot de meest bezochte parken van Amerika. Dan moet het hier wel erg druk zijn? Nou, niets is minder waar, want de prachtige 'scenic' routes brengen je naar de rustige hoogtepunten. 

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Rijdend door het park kwamen de herinneringen aan het gematigd regenwoud in British Columbia naar boven. Dit kwam door de mystieke wolken die tussen de dicht beboste heuvels hangen. Je rijdt prachtige bochtige 'scenic' routes door bomentunnels, langs snelstromende riviertjes, rododendrons en vergezichten over de Appalachen. Het voordeel is dat je hier geen grote groepen mensen zoals bij de Grand Canyon of Yosemite aantreft. 

Uitzichtpunt Clingmans Dome

Clingmans Dome is een van de hoogtepunten in het park, een prachtig uitkijkpunt van 2025 meter hoog. Vanaf de parkeerplaats is het een makkelijke 'hike' naar de de toren. Als je erg vroeg bent kan het zijn dat de toren nog in de wolken gehuld is, dit geeft goed de mystieke sfeer van het park weer. 

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen  

Ga hiken door de Great Smokey Mountains!

Naast de prachtige wegen die je kan rijden, kan je ook stoppen bij een van de parkeerplaatsen waar vaak wel een hike route vandaan gaat. Het brengt je dieper de natuur in langs de snelstromende riviertjes. Wie weet kom je uit bij een waterval of spot je een beer onderweg...

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

De First Nations in de Great Smokey Mountains

Onderweg vind je ook veel informatie borden over de First Nations en de betekenis en mystiek die de mist en bomen voor hen hadden. De First Nations zijn verdreven naar het westen door de nieuwe inwoners van Amerika. Dit is een grote wond in hun bestaan, de route die ze moesten afleggen heet de ‘Trail of Tears’ door het grote aantal First Nations dat het leven liet.

Overnachten in de Great Smokey Mountains

Wanneer je tijdens je vakantie in het oosten van de USA de Great Smokey Mountains bezoekt raden wij het je aan om hier zeker 2 of 3 nachten te verblijven. De overweldigende natuur kan je namelijk niet in halve dag bewonderen. Voor de overnachting kan je verblijven in Asheville of in Gatlinburg. In beide plaatsen is het erg gezellig druk met voornamelijk Amerikanen die in eigen land op vakantie zijn, maar Gatlinburg overtreft. Gatlinburg is aan de rand van de Great Smokey Mountains gelegen en hierdoor de perfecte uitvalsbasis voor de Great Smokey Moutnains tijdens jouw autorondreis door Oost-Amerika. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook