Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

In de wolken van de Great Smokey Mountains

18 augustus 2016 door Elske Doets

De Great Smoky Mountains is een absolute ‘must see’ in de Deep South. Met meer dan 11 miljoen bezoekers behoort het tot de meest bezochten parken van Amerika. Dan moet het hier wel erg druk zijn? Nou, niets is minder waar, want de prachtige 'scenic' routes brengen je naar de rustige hoogtepunten. 

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Rijdend door het park kwamen de herrinneringen aan het gematigd regenwoud in Britisch Columbia naar boven. Dit kwam door de mystieke wolken die tussen de dicht beboste heuvels hangen. Je rijdt prachtige bochtige 'scenic' routes door bomentunnels, langs snelstromende riviertjes, rododendrons en vergezichten over de Appalachen. Het voordeel is dat je hier geen grot groepen mensen zoals bij de Grand Canyon of Yosemite aantreft. 

Clingmans Dome

Clingmans Dome is een van de hoogtepunten in het park, een prachtig uitkijkpunt van 2025 meter hoog. Vanaf de parkeerplaats is het een makkelijke 'hike' naar de de toren. Als je erg vroeg bent kan het zijn dat de toren nog in de wolken gehuld is, dit geeft goed de mystieke sfeer van het park weer. 

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen  

Maak een hike!

Naast de prachtige wegen die je kan rijden, kan je ook stoppen bij een van de parkeerplaatsen waar vaak wel een hike route vandaan gaat. Het brengt je dieper de natuur in langs de snelstromende riviertjes. Wie weet kom je uit bij een waterval of spot je een beer onderweg...

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Het verhaal van de First Nations

Onderweg vind je ook veel informatie borden over de First Nations en de betekenis en mystiek die de mist en bomen voor hen hadden. De First Nations zijn verdreven naar het westen door de nieuwe inwoners van Amerika. Dit is een grote wond in hun bestaan, de route die ze moesten afleggen heet de ‘Trail of Tears’ door het grote aantal First Nations dat het leven liet.

Het kan niet anders dat je het park diep onder de indruk van de natuur en geschiedenis verlaat. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook