Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De mooiste gletsjers van Alaska

26 september 2019 door Angela Kuijs

In Alaska zijn meer dan 10.000 glaciers te vinden en net als sneeuwvlokken, geen een is dezelfde.

Kenai Fjords - Alaska - Doets Reizen

Ben je met de huurauto op pad? Hele grote kans dat je al veel gletsjers vanaf de weg kan bewonderen! Maar in de meeste gevallen kan je niet heel dichtbij komen. Daarom hebben wij een vlucht gemaakt waar je de gletsjers vanuit verschillende hoeken kan bewonderen. Het is prachtig dat er zoveel verschillende gletsjers bij elkaar liggen en de piloot weet er veel over te vertellen. Het leek net alsof ze allemaal in elkaar overlopen.

Kenai Fjords - Alaska - Doets Reizen

Ook hebben wij de boottour bij Seward gedaan naar Kenai Fjords. Hier vaarden we o.a. naar Holgate Glacier. In de verte zag je de immens grote gletsjer al liggen aan het water. De stukken ijs in het water werden steeds groter naarmate we dichter bij de gletsjer kwamen. Toen we op ongeveer 10 a 15 meter afstand stil stonden konden, zetten de kapitein de motor af. Iedereen was stil en op dat moment konden we het ijs horen kraken.  Heel bijzonder om dit mee te mogen maken.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

De gletsjers zijn dus een van de redenen om naar Alaska te gaan. Hoeveel je er ook gaat zien, ze blijven allemaal spectaculair. 

Kenai Fjords Glacier Lodge - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook