Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Dit kun je verwachten in Alaska

26 september 2019 door Angela Kuijs

Alaska is de grootste staat van de VS en er is zoveel te zien. Met meer dan 17 nationale parken en 16 national wildlife refuges is het lastig om een keuze te maken.

Om te beginnen is Anchorage het perfecte beginpunt van elke reis naar Alaska. Vanuit hier heb je al gemakkelijk toegang tot Kenai Fjords, Katmai, Lake Clark, Wrangell St. Elias en Denali. Deze highlights zijn allemaal te bereiken per huurauto, trein of vlucht. Alles wat je van Alaska verwacht is hier te zien, zoals de wildlife. Beren, elanden, bald eagles, walvissen, orka's, piffins en wolven kan je hier spotten. Maar natuurlijk ook de gletsjers, fjorden en de geweldige outdoor mogelijkheden. 

Alaska - Doets Reizen

De weg naar Denali National Park was prachtig, hier staat namelijk de berg Denali die met helder weer zelfs in Anchorage te zien is. Het ongerepte gebied is ontzettend uitgestrekt en de wildlife is ongekend. Je kan het park van boven af bewonderen of met de bus het park in gaan, de Wilderness Tour.

Alaska - Doets Reizen

Zoek je graag onderwaterwereld op en de gletsjers dan is Kenai Fjords National Park, gelegen bij Seward, een must do! Ervaar het park vanaf het water met een dag cruise en bekijk de walvissen en orka's die het water rijk zijn. Wanneer je goed naar de kliffen en rotsen bij het water kijkt heb je grote kans op het zien van puffins, die hun kleintjes hier groot brengen en vervolgens hun trek naar het zuiden maken.

Alaska - Doets Reizen

Amerika's grootste nationale park is Wrangell St. Elias, is vol met avontuur. Het gebied is niet erg toegankelijk, maar staat wel vol verrassingen. Zo is de Malaspina Gletsjer te bewonderen die zich wel ...... uitstrekt. Daarnaast kan je hier veel leren over de goudzoekers tijd bij de Kennecott mijnen en de zalmen zien bij de Copper rivier. Lake Clark en Katmai National Park zijn populaire beren spots. In de zomermaanden komen zijn hier grote groepen beren te vinden langs het water die op zoek zijn naar zalm. Het park is goed te bezoeken met een vliegtuigje. 

Alaska - Doets Reizen

Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook