Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De mooiste route op Hawaii: Road to Hana

20 oktober 2017 door Elske Doets

Deze route is met recht één van de allermooiste hoogtepunten van Maui. Wij bereisden op 1 dag direct de 'Road to Hana' en de 'Road from Hana'. Dit betekende dat wij 12 uur onderweg waren; vanzelfsprekend met tussenstops onderweg. Wij verbleven in Wailea aan de westkant van het eiland. 

Road to Hana begint net na het Ho'okipa Beach Park aan de oostkant. Dit is 1 van mijn favoriete stranden met een prachtige golfslag, vriendelijke locals en groene zeeschildpadden. Dit was namelijk de eerste plek waar wij de schildpadden zo zagen rusten op het strand. Bovenaan het strand is een klif wat uitzicht biedt over de baai. Hier worden lokaal fruit en vers kokosnotensap verkocht.


Hierna gaat de Road to Hana pas echt beginnen. Het is een smalle weg met honderden bochten en meer dan 50 bruggen. Groen is het thema van deze weg, met prachtige bomen, lianen, wilde gember, bananen, hibiscus en andere tropische bloemen. Een feest voor het oog! Wij stopten eerst bij de Twin Falls. Een wandeling door een tropisch bos van circa 30 minuten, waarbij je de tropische vruchten en bloemen echt van dichtbij kunt bewonderen. Je komt uiteindelijk bij een tweelingwaterval die in een waterpoel stort. Fijn om even af te koelen en achter de watervallen te zwemmen. Langs de weg zijn er regelmatig watervallen te zien, welke in een fluweelgroen landschap naar beneden storten. Door middel van mile markers wordt aangegeven waar hoogtepunten te zien zijn. Wel goed blijven opletten, want de hoogtepunten worden namelijk zeer subtiel aangegeven. Bij mile marker 15,5 zijn de serene Haipuaena Falls 150 meter van de weg verstopt, tussen weelderige begroeiing. Hier waren we echt alleen en je zou hier als je wilt zelfs naakt kunnen zwemmen. Een prachtige picknick plek! 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Het volgende hoogtepunt voor ons was de Ke'anae Peninsula, waar scherpe zwarte lavarotsen een grillige kustlijn vormen met veel groen, gecompleteerd met een houten missionariskerk en woeste golven. Het lijkt net alsof je 100 jaar terug in de tijd stapt. 


Hana was onze volgende stop. Het plaatsje ademt geschiedenis, rust en ook iets koloniaals. Ooit was het een levendige haven voor de suikerrietplantages. De roodkleurige aarde en reuzenvarens maken het tropische gevoel compleet. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Wij hebben besloten om vanaf Hana de 'Road from Hana' te rijden. Eigenlijk nog mooier, ongerepter, ruiger, groener, nog meer verlaten en met prachtige watervallen onderweg. Je bereist tevens een stuk dirt road van 5 mijl, waarover je formeel niet mag rijden met je huurauto. Dit is overigens wel prima te doen, want wij reden met een laaghangende cabrio. Gelukkig is alles goed gegaan!

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Een laatste stop die wij maakten was bij Hamoa Beach, een zwart strand omlijst met groene Polynesische bergen en wilde golven. Echt paradijselijk voor 'thrillseekers' in de golven en voor surfers. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

De route voert langs de zuidkust van Maui, gedomineerd door o.a. de machtige Haleakala Crater. Het is hier veel droger, rotsachtig met eveneens indrukwekkende, opgedroogde lavastromen. Bij helder weer kun je het naastgelegen 'Big Island' zien liggen.


Road to Hana and from Hana zijn niet te missen hoogtepunten. Echt wonderschoon! 

 

Elske Doets Zakenvrouw van het jaar 2017 Directeur-eigenaar Doets Reizen www.elskedoets.nl - Twitter: @DoetsElske - Instagram: elskedoets - www.jandoets.nl/Elske

Bekijk hier onze reizen naar Hawaii

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook