Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het Andaz Wailea Resort op Maui

15 september 2017 door Elske Doets

Maui, dat de bijnaam 'gathering place' draagt, was het eerste eiland dat ik ging bezoeken op Hawaii. Achteraf, na mijn bezoek aan 3 eilanden van Hawaii, blijkt dit een goede keuze te zijn geweest. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Het is een overzichtelijk eiland met indrukwekkende hoogtepunten. Wij verbleven hier in het Andaz Maui at Wailea Resort, gelegen aan de westkant van het eiland. Dit is een prachtig en bijna idyllisch resort met luxe accommodaties omgeven door prachtige bomen en bloemen. 


Toen wij arriveerden bij het Andaz in Wailea kregen wij echt een 'wow ervaring'! Allereerst ontvingen wij een fijne en verplichte valet service met een prachtige "Hawaiiaanse bloemengroet"! Toen liepen wij door een open gang met aan weerszijden water. De lobby van het Andaz was helemaal open, met een zandbak voor volwassenen. Het inchecken gebeurt hier met uitzicht over het resort. Ik ben niet snel onder de indruk, wellicht vanwege beroepsdeformatie, maar dit is echt een hoogtepunt! Je kijkt uit over een rijstveldachtige setting van 5 infinity pools die trapsgewijs naar het strand uitlopen. 


Het rif voor het hotel is vanaf de branding een feest. We zagen bijvoorbeeld twee groene schildpadden zwemmen. Wat een spektakel! De schildpadden waren bezig met het zoeken naar voedsel op rotsen. Prachtig hoe ze zich lieten meedrijven in de golfslag. Het koraal, de vissen, zeeanemonen en zee-egels lieten ons voelen alsof wij in een 'Nemo’ film rondzwommen. De rode zeeanemoon is overigens kenmerkend voor Hawaii. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Wij maakten een ritje naar Big Beach iets ten noorden van het hotel. Door de ruigheid, de breedte, de rust, de goudgele kleur, de golven en de kenmerkende rots is dit wat mij betreft het mooiste strand van Maui. Het strand maakt niet voor niets deel uit van het Makena State Park. Iets verder naar het zuiden ligt Ahihi-Kinau Natural Area Reserve, een natuurgebied met indrukwekkende en diepzwart opgedroogde lava uit de 18e eeuw. Hier kun je ook heel mooi snorkelen; wonderschoon! 


Onze avonturen op Maui en de rest van Hawaii gaan verder! Bekijk hier onze reizen naar Hawaii


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook