Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Een helikoptervlucht over Hawaii

13 december 2017 door Elske Doets

De helikoptervlucht die wij gingen ondernemen heeft een hele diepe indruk op mij gemaakt. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik al meer dan 10 helikoptervluchten heb ondernomen, dus de grote verwondering van zo’n vlucht zou eraf kunnen zijn. Echter, deze vlucht was heel bijzonder door de bijna onbeschrijflijke schoonheid van Kauai. Dit eiland heeft prachtige groenfluwelen bergkammen, verblindend mooie watervallen, een weelderige en tropische begroeiing met bloemen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Het eerste hoogtepunt van de helivlucht was een landing aan de voet van de waterval uit de film Jurassic Park. Deze film heb ik samen met mijn zoon Bob - hij is nu bijna 14 jaar - een keer of 100 gekeken toen hij 2 jaar was. Hij was destijds enorm gefascineerd  door dinosaurussen. Het is daarom extra speciaal om de waterval met eigen ogen te zien. 

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Daarna vlieg je naar de Waimea Canyon, de “Grand Canyon” van Kauai. Het bijzondere is dat deze canyon in mijn optiek nog mooier is dan de grote broer in Arizona. Dit komt door het groene landschap, waardoor de rode kleuraccenten juist nog meer naar voren komen. Ook storten hier honderden hoge watervallen elegant naar beneden. Adembenemend! Zo fijn dat de helikopterpiloten hier nog meer mogen, wat meer het reliëf van het landschap volgen en even ronddraaien. Hierdoor krijg je een nog betere indruk van het landschap. Het volgende hoogtepunt is de Napali Coast. Werkelijk waar één van de allermooiste kustlijnen die ik ooit gezien heb. Deze kust is vrijwel ontoegankelijk voor de mens. Alleen te voet, per boot of per helikopter kun je een indruk krijgen. Tijdens de helivlucht zie je koraalriffen in lichtblauw water, goudgele stranden, groene en scherpe bergkammen, watervallen en kegelvormige, spitse basaltpieken, maar je proeft ook de geheimzinnige sfeer van de eeuwenoude slapende vulkaan, de donkere rotsen en de dieptes. Hier cirkelen ook de mysterieuze Tropical birds rond. 

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Je bent een uur onderweg en het heeft mij werkelijk tot tranen geroerd. Wat een schoonheid, vrijwel niet in woorden uit te drukken. Een onvergetelijke must do voor iedereen die naar Kauai gaat! 

Elske Doets

Zakenvrouw van het jaar 2017

Directeur-eigenaar Doets Reizen

www.elskedoets.nl - Twitter: @DoetsElske - Instagram: elskedoets - www.jandoets.nl/Elske

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook