Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De mooiste stranden van Hawaii

25 april 2019 door Anouk Gortzak

Hawaii is bekend vanwege de allermooiste stranden. We hebben een top 5 samengesteld van de mooiste stranden van Hawaii, maar uiteraard zijn er veel meer mooie stranden die wachten om ontdekt te worden door jou!   

1. Big Beach op Hawaii 

Big Beach op Maui ligt iets ten zuiden van het prachtige Andaz Maui at Wailea Resort. Door de ruigheid, de breedte, de rust, de goudgele kleur, de golven en de kenmerkende rots is dit het mooiste strand van Maui. Het strand maakt niet voor niets deel uit van het Makena State Park. Iets verder naar het zuiden ligt Ahihi-Kinau Natural Area Reserve, een natuurgebied met indrukwekkende en diepzwart opgedroogde lava uit de 18e eeuw. Hier kun je ook heel mooi snorkelen; wonderschoon! 

Road to Hana - Maui - Hawaii - Doets Reizen

2. Sandy Beach op Hawaii

Sandy Beach op Oahu is een van de favoriete stranden op Oahu omdat de golven hier heel hoog en krachtig zijn. Zwemmen is vaak niet toegestaan omdat het te gevaarlijk is. De zee is namelijk zo krachtig dat zij het voor elkaar krijgt om iedereen, die ook maar tot zijn knieën in de zee staat, zijn/ haar voeten onder zijn lijf vandaan te krijgen. Een hilarische ervaring om te zien hoe iedereen zijn best moet doen om te blijven staan.  Het strand is gelukkig zo opgebouwd dat het niet in een keer diep wordt, waardoor je zelf kunt bepalen hoe ver je de zee in gaat in kleine stapjes. Hierdoor is de stroming goed aan te voelen. Bodyboarden is op Sandy beach een populaire activiteit, zo ook voor voormalig president Barack Obama. Dit is ook een van zijn favoriete stranden op Oahu.

Sandy Beach - Oahu - Hawaii - Doets Reizen

3. Laniakea Beach

Laniakea Beach is een favoriete plek op het eiland Oahu. Dit strand is een must see, niet vanwege het strand zelf maar vanwege de magische ‘Hawaiian green  sea turtles’ die hier te vinden zijn. Dit strand is zo geliefd bij deze schildpadden omdat het omringd is met rotsen. Op de rotsen groeit zeewier dat de schildpadden eten. Laniakea Beach is een van de meest geschikte stranden om deze geweldige dieren te zien. De zeeschildpadden kunnen gezien worden in het water, maar er gebeurt nog iets bijzonders. Ze komen namelijk uit het water het strand op om zich op te warmen in de zon. Houd er rekening mee dat zij, over het algemeen, niet voor 10:00 uur op het strand te vinden zijn vanwege de schaduw. Het is dus aan te raden om rond een uur of 11 naar het strand te gaan, om de schildpadden te zien. Laniakea Beach bevindt zich aan de noordkust van Oahu. Deze prachtige dieren zo dichtbij in de vrije natuur te zien, geweldig! Een must see!

Oahu - Hawaii - Doets Reizen

4. The Black Sand Beach op Hawaii

Een van de meest bijzondere stranden van Hawaii is het Punalu’u Beach op Big Island. Dit strand staat ook wel bekend als The Black Sand Beach. Naast dat het zand op het strand pikzwart is, rusten hier heel vaak zeeschildpadden. Raak deze bijzondere dieren niet aan en laat ze met rust. Op het aanraken van een schildpad staat namelijk een boete van maar liefst 10.000 dollar.

Black Sand Beach - Big Island - Hawaii - Doets Reizen

5. Tunnels Beach op Hawaii

Tunnels Beach ligt aan de Na Pali Coast op Kaui. Dit strand kijkt uit op scherpe en groene bergpieken, watervallen en een werkelijk prachtige oceaan. Hier ligt een rif waar je goed kunt snorkelen in ondiep water.  Zeeschildpadden, gele, regenbooggekleurde, blauwe en geelwitte vissen met slierten in een koraalachtige onderwaterwereld zijn het decor.

  Vakantie Hawaii - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook