Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Een vakantie naar Hawaii, mijn persoonlijke aanrader!

1 mei 2015 door Anouk Gortzak

Een vakantie Hawaii is de persoonlijke aanrader van Anouk Gortzak

Op zoek naar een reisbestemming waar je prachtige stranden vindt, de natuur overweldigend is, de bevolking zeer vriendelijk en een heerlijk klimaat? Dan raad ik je zeker aan om de eilanden van Hawaii te bezoeken!

Oahu - Hawaii - Doets Reizen

Samen met mijn vriend ben ik op vakantie geweest naar deze prachtige eilanden. Ik ben nu al bijna 10 jaar werkzaam bij Doets Reizen en na heel wat mooie reizen te hebben gemaakt, staat Hawaii nog steeds bij mij op nummer 1.

Oahu Polynesian Culture Center - Oahu - Hawaii - Doets ReizenOahu Polynesian Culture Center Hawaii

Ik had natuurlijk wel een voorstelling van deze paradijselijke eilanden, maar met name de natuur heeft echt mijn verwachtingen overtroffen. Wij zijn totaal 3 weken op vakantie geweest en na eerst een bezoekje te hebben gebracht van 3 nachten in Chicago (overigens een hele leuke stad) zijn wij doorgevlogen in 9 uur non stop naar Honolulu. De grootste stad van alle eilanden. Hawaii bestaat uit meer dan 130 eilandje waarvan er 7 zijn bewoond. Wij bieden hiervan de 4 grootste eilanden aan, Oahu, Maui, Big Island en Kauai. Deze eilanden heb ik tijdens mijn vakantie allemaal bezocht en per eiland 4 nachten verbleven. Dit is ook zeker mijn advies. Pas dan krijg je echt een goed beeld van Hawaii. 

Ons eerste eiland was dus Oahu, het op 2 na grootste eiland van het Archipel. Met name Honolulu is de meest toeristische stad en dus ook vrij druk. Zeker leuk om te bezoeken. Je vindt er mooie winkels, goede restaurants en het bekende Waikiki Beach.

Op ieder eiland hadden wij een auto gehuurd om lekker rond te kunnen toeren. Oahu is echt prachtig. We hebben vrijwel het hele eiland bekeken, de mooie stranden aan de oostkust, de ananasvelden van Dole in het binnenland en de surfdorpjes aan de noordkant van het eiland. Aan de noordkant hebben wij ook een nachtje geslapen, in het prachtige Turtle Bay Resort! Hiervandaan heeft mijn vriend een excursie gedaan; zwemmen met haaien! Uiteraard in een kooi :-).

Shark Cage Tour - Oahu - Hawaii - Doets Reizen

Na Oahu zijn we met Hawaiin Airlines (een prima maatschappij) in ongeveer 40 minuten gevlogen naar het grootste eiland, Big Island. Dit eiland wordt gedomineerd door het Hawaiin Volconoes NP.

Bij het wegrijden vanaf de luchthaven, zie je al meteen dat de natuur weer heel anders is. Veel versteende lava aan de kant van de weg en zwarte stranden. Heel bijzonder! We hebben 2 nachtjes geslapen in Kona, een heel gezellig vissersdorpje met goede (vis)restaurants en een gezellige boulevard. Daarna hebben we 2 nachten geslapen bij de ingang van het Volcanoes NP zodat we een hele volle dag hadden om dit bijzondere park te bekijken.

Volcanoes National Park - Big Island - Hawaii - Doets Reizen

De meest actieve vulkaan van de wereld hebben we gezien; de Kilauea. Door het park lopen 2 routes die we per auto hebben gereden; de Crater Rim Drive en de Chain of Craters Road. Deze laatste route loopt helemaal naar de kust en hier hebben we lava de zee in zien stromen, echt een fantastisch gezicht!

Big Island - Hawaii - Doets Reizen

Tip: op de dag dat wij weer terug reden naar Kona, zijn wij via de oost en noordkust gereden en onderweg een prachtige toeristische route de Route 19 West gereden. We kwamen hier geweldig mooie watervallen tegen!

Big Island - Hawaii - Doets Reizen

Na Big Island doorgevlogen naar het volgende eiland, Maui! Benieuwd wat dit eiland ons ging brengen.

Ook weer een eiland met zijn eigen natuurschoon. Een hoogtepunt is toch wel de route ‘Road to Hana’, een route langs de noordkant van het eiland met 600 bochten en 54 bruggen. De uitzichten zijn adembenemend!

Hana - Maui - Hawaii - Doets Reizen

Een ander hoogtepunt is het Haleakala NP met de slapende vulkaan. Dit natuurpark is echt prachtig, met name in de ochtend wanneer de kleuren op z’n mooist zijn. Wij hebben hier een hele mooie wandeling gemaakt. Met name vanuit het Visitors Center heb je een fantastisch uitzicht op het hele park.

Haleakala National Park - Maui - Hawaii - Doets Reizen

Na Maui vertrokken we naar onze laatste bestemming van de vakantie, Kauai.

Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Persoonlijk ons mooiste eiland. Het wordt niet voor niets The Garden Island genoemd. De natuur is zo prachtig, niet te beschrijven. Met name de Napali Coast is heel indrukwekkend welke het beste te bezoeken is per catamaran of per helikopter. Wij hebben dit laatste gedaan. Wat een spectaculair uitzicht vanuit de lucht! Echt een aanrader om te doen.

Napali Coast - Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Wij hebben 2 nachtjes geslapen in Lihue, een leuk klein stadje en 2 nachten in de Waimea Plantation Cottages. Dit laatste verblijf was heel bijzonder. Deze huisjes zijn gelegen aan zee (geen strand, maar wel een lekker zwembad) en is gelegen bij de ingang van Waimea Canyon. Dit park wordt ook wel de ‘Grand Canyon of the Pacific’ genoemd. Deze canyon is kleiner dan de Grand Canyon, maar veel groener en heeft prachtige kleurschakeringen (rood/oranje/geel/bruin). Persoonlijk vonden wij dit park mooier dan de Grand Canyon!

Waimea Canyon - Kauai - Hawaii - Doets Reizen

Mocht je vragen hebben over deze bijzondere bestemming, ik help je graag! 

Bekijk hier onze Hawaii Reis

 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook