Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: rondreis Florida met familie

9 januari 2018 door Vito van Vleuten

De prachtige reis door Florida, welke al ruim twee weken aan de gang was, had ook zijn eindpunt. Begonnen in Orlando, via Crystal River, St. Pete’s Beach, Captiva Island en de Florida Keys, zou onze reis uiteindelijk eindigen in Miami; hét Miami, voor mij alleen maar bekend van films en muziek. Dit was al twee weken iets waar ik naar uitkeek.

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Ik kreeg tijdens de reis het gevoel dat Miami de kers op de taart zou zijn. Ten eerste omdat het Miami uit de films en muziek veelal wordt uitgelicht als een paradijs (voor mensen van mijn leeftijd). Stranden, restaurants, barretjes, clubs, winkels en de Zuid-Amerikaanse invloeden die mij persoonlijk wel aanspreken; alles is te vinden in Miami South Beach. Naast dit beeld van Miami kreeg ik ook wel zin in een lekker avondje feesten. De vijf voorgaande locaties waren prachtig en ik heb mij er zeer zeker vermaakt, maar een avond cocktails drinken en daarna uit je plaat gaan in een vette club was iets waar ik zo langzamerhand wel behoefte aan had. Ik ben tenslotte een student van tweeëntwintig jaar uit Amsterdam!

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Onze tijd op de Keys zat erop en we reden naar Miami. Zodra we de skyline van Miami in het oog kregen, zette mijn zusje het nummer ‘Welcome to Miami’ van Will Smith op. Ik keek mijn ogen uit toen we de stad binnenreden. We zijn meteen gestopt bij de Wynwood Walls, waar mijn zusjes de kunstige graffitimuren gebruikten voor het maken van goede Instagram foto’s. Er zaten prachtige muurschilderingen bij, maar vooral de hoeveelheid schilderingen trok mijn aandacht. De sfeer was prettig en we hebben nog een heerlijk ijsje gegeten tussen de felle kleuren op de muren van het Wynwood Art District.

Wynwood Walls - Miami - Florida - Doets Reizen

We zijn verder gereden naar het Marseilles Hotel, waar wij twee nachten verbleven. Het was een prima hotel waar je zo het strand op liep als je door de achterpoort het hotel verliet. Ook niet geheel onbelangrijk waren de dagelijkse Happy Hours tussen 18:00 uur en 19:00 uur, wanneer er gratis cocktails werden geschonken aan de zwembadbar van het hotel. De eerste avond zijn we na het Happy Hour een hapje gaan eten aan Española Way, de Spaanse buurt van Miami. We hebben in een typisch Spaanse tapasbar gegeten met heerlijke, échte Spaanse tapas, omringd door Flamencodanseressen en muziek op de achtergrond.

Na een paar biertjes en wijntjes begon het toch wel erg te kriebelen, een avondje uit in Miami met mijn zusje. We zijn na het eten met de hele familie nog door de drukke, gezellige winkelstraten van Miami gelopen en vervolgens zijn mijn zusje en ik op zoek gegaan naar een bar. Ik denk dat we in één avond in tien verschillende barretjes/clubs zijn geweest. Het nachtleven van Miami South Beach heeft ons tot vijf uur ‘s nachts wakker gehouden en we hebben ons vermaakt, neem dat maar van mij aan.

Espanola Way - Miami Beach - Florida - Doets Reizen

De volgende ochtend stond er een Segway tour door South Beach op de planning. Ik had nooit eerder een Segway bestuurd en in het begin voelde het ook wat onwennig. Maar na tien minuten over Lincoln Road te hebben gereden had ik de Segway al aardig onder de knie. We hebben South Beach en al zijn highlights bezocht. Het was zeer indrukwekkend en heb mij geen moment verveeld.

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Om de rondreis door Florida af te sluiten zijn we de laatste avond nog heerlijk uit eten geweest. De volgende ochtend vertrokken we rond het middaguur naar het vliegveld. Ik vond het fijn dat het vliegveld zo dichtbij was en met een taxi was het prima te doen.
Het Miami zoals ik het mij voorstelde was uiteindelijk ook het Miami waar ik twee heerlijke dagen heb gehad. Wat mij betreft een aantal dagen te kort in ‘Paradise’. Strand, clubs, Zuid-Amerikaanse cultuur gemixt met de Amerikaanse cultuur, schaars geklede vrouwen en mannen; in Miami is niks te gek. En dit alles bevalt mij wel! Een onvergetelijke ervaring, een bijzondere rondreis door de Sunshine State!

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Bekijk hier onze Autorondreizen door Florida

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook