Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Sun & Fun in Florida met de kids

27 januari 2016 door Mathilde Reijngoud

Dit jaar bracht ik met mijn kids de meivakantie door in Florida: Miami Beach en Key Islamorada. Omdat de heenvlucht via Chicago verliep en een lange overstaptijd had, besloot ik van de nood een deugd te maken en daar ook nog twee nachten te verblijven.

Chicago – ook wel de Windy City genoemd – is een prachtige, veelzijdige en overzichtelijke stad en heel geschikt voor een kort verblijf. Wij reden vanaf O’Hare Airport snel (ongeveer veertig minuten) en goedkoop (vijf dollar per persoon) met de blauwe metrolijn naar het centrum van de stad. We verbleven in het Essex Inn Hotel dat aan het Grand Park ligt. Het hotel hangt vol met kunst! Vanuit de kamer keken we uit over het park en konden we zelfs Lake Michigan zien. De kinderen konden vanaf zeven uur in de ochtend terecht in het zwembad en de gym. Best handig als je een jetlag hebt. 

Het hotel biedt een gratis drop off-shuttle service naar onder andere het Shedd Aquarium (Beluga Whales), The Field Museum of Natural History (Dinoskelet Sue), Magnificent Mile (shoppen) en de 360 Chicago Tower (geweldig uitzicht). We hebben ze allemaal bezocht! Beide musea zijn heel geschikt voor kinderen en ouders.

Adler Planetarium - Chicago - Illinois - Doets Reizen

Na dit korte maar enerverende verblijf in Chicago, waar het voorjaar nog moest beginnen, ging de reis verder naar het tropisch warme Miami.Vanaf Miami Airport pakten we de metroliner 150 (ongeveer drie dollar per persoon) naar Miami Beach – South Beach. We verbleven in het Marseille Hotel, waar we  een ruime kamer met zeezicht hadden. Dit hotel ligt in het befaamde Art Deco District, een stadsdeel met de grootste hoeveelheid Art Deco-gebouwen ter wereld. De vrolijke pasteltinten zijn kenmerkend, net als de rondboogvensters met nautische details als scheepsrelingen en patrijspoorten. 

De sfeer en entourage maken South Beach speciaal. De combinatie van het brede witte strand, de blauwe zee, de gekleurde lifeguardhuisjes, palmbomen en de daarachter gelegen pastelkleurige hotels maken de omgeving heel fotogeniek en geeft een tropische en luxe sfeer.Wij hebben zowel de Bike- als de Kayaktour gedaan. Je trekt dan met een gids via de highlights naar de Bay, waar we ons vergaapten aan de prachtige huizen en bijbehorende boten langs het water. Een leuke en sportieve manier om de stad van verschillende kanten te bekijken! Tip: goed smeren!

Door de vele restaurants met terrassen en artiesten op straat is Lincoln Avenue 's avonds erg gezellig. Op Ocean Drive kan je betaalbaar en heerlijk eten bij Hotel restaurant Pinguïn, maar je kunt ook over de top gaan bij de buren, Versace Mansion Hotel Restaurant. Voor een ontbijt kan ik je Paul's Bakery op Lincoln Avenue aanraden. 

Ocean Drive - Miami - Florida - Doets Reizen

Per huurauto zijn we verder gegaan naar Key Islamorada, waar we in de Postcard Inn sliepen. Het is een leuk familiehotel met heel veel watersportmogelijkheden. De sfeer is hier ook tropisch, maar relaxter. We hebben het Theater of the Sea bezocht, een leuk sealife-dierenpark. We zwommen hier met dolfijnen, wat een geweldige ervaring! Ik raad je wel aan om van tevoren te reserveren. Er wordt hier met respect met de dieren omgegaan. Het park is erg leuk voor kinderen want ze hebben onder andere een zeeleeuwen-, papagaaien- en dolfijnenshow.

Key Islamorada is heel geschikt om te vissen, paddle boarden, snorkelen of kayakken. Je kan natuurlijk ook gewoon lekker aan het strand of zwembad relaxen! Wij gingen naar Robbies Marina en kayakten vanaf daar door de mangroven. Naar Indian Key peddelen is ook leuk. Indian Key is een onbewoond eilandje waar je aanmeert en teruggaat in de tijd. Je kunt door de overblijfselen van het historische dorpscentrum lopen en de oude observatietoren bekijken. In 1836 leefden de bewoners op dit kleine eiland nog van de vrachtberging van de scheepswrakken om The Florida Keys. Bij Robbies Marina kan je tarponvissen voeren en staan er gezellige kraampjes met lokale producten en toeristische prullen.

Kajakken - The Keys - Florida - Doets Reizen

Een laatste tip: ga lunchen of dineren bij Morada Bay. Dit restaurant is idyllisch gelegen aan het strand, met palmbomen en goed eten. Alles klopt hier! Je krijgt hier een ultiem tropisch laid back-gevoel! Na zo’n vakantie ga je weer opgeladen en met mooie nieuwe herinneringen naar huis!

Morada Bay - The Keys - Florida - Doets Reizen

Met vriendelijke groet,Mathilde Reijngoud - Traffic, P&O en Client Services

Bekijk hier onze Florida rondreizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook