Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek deze 4 stops op The Keys

18 augustus 2016 door Sjanneke Geertsma

De Florida Keys staan wereldwijd bekend door de prachtige ‘Overseas Highway’ die met zijn 205 kilometer alle eilanden met elkaar verbindt, van Key Largo tot Key West. Ontdek de highlights van de Keys tijdens jouw vakantie in Florida. 

The Keys - Florida - Doets Reizen

Om de Keys te ontdekken moet je af en toe wel even afslaan. Gewoon rondkijken op de mooie 'eilandjes'. Je komt op tropische strandjes met azuurblauwe zee en kies ervoor om te gaan kajakken in de Back Bay. Grote kans dat de dolfijnen een stukje met je op zwemmen! Key West kenmerkt zich door Victoriaanse woningen met schommelstoelen op de veranda, art galeries en een levendige gay scene. Dat geeft een vrijdenkende en ook gezellige sfeer. 

Waar moet je wezen op de Keys?

Ontdek 4 leuke stops op de Keys waar jij tijdens je vakantie op de Keys wel een paar dagen kan vertoeven...

Kayak Tour Key Largo - The Keys - Florida - Doets Reizen

Key Largo

Perfect om als eerste stop tijdens de route over de Keys aan te doen of voor een dagtrip vanuit Miami. Op Key Largo ligt het John Pennekamp Coral Reef State Park en hier vind je al het mooist onder water. Dit park is een onderwater natuurreservaat met een bijzondere diepzeeflora; je ziet hier honderden soorten tropische vissen. Dit maakt het een paradijs voor snorkelaars, duikers en onderwaterfotografen. Liever geen nat pak? Ga dan mee het water op in een boot met glazen bodem en aanschouw het geheel van bovenaf.

Morada Bay - The Keys - Florida - Doets Reizen

Islamorada

Islamorada heeft een tropische sfeer en staat vooral bekend om de sportvisserij. In deze 'Sport Fishing Capital of the World’ wordt onder andere op tonijn gevist. Vanuit het kleine haventje Whale Harbor kun je diverse vistochten maken. Ook zijn er vele mogelijkheden om te duiken of te snorkelen. En wil je alles leren over het leven in de zee bij de Florida Keys? Breng dan een bezoek aan het Theater of the Sea.

Duck Key - The Keys - Florida - Doets Reizen

Duck Key

Duck Key ligt op minder dan een uur rijden van Key West af en is een prima alternatief. Je rijdt hier zo heen om toch de sfeer van het meeste zuidelijke eiland van de Florida Keys te kunnen proeven. Bij een verblijf op Duck Key kan je een bezoek brengen aan het Dolphin Research Center op Grassy Key. Naast onderzoek naar dolfijnen en andere zeedieren worden hier boottochten en diverse programma's georganiseerd waarbij je in aanraking komt met dolfijnen. Ook het Turtle Hospital op Marathon Key is een aanrader!

Key West - The Keys - Florida - Doets Reizen

Key West

Key West het meest zuidelijke puntje van Florida en de Verenigde Staten. Het kloppend hart wordt gevormd door Bahama Village en Mallory Square aan de waterkant. Niet te missen is de Sunset Celebration op dit laatste plein. De prachtige zonsondergang wordt hier iedere avond opgeluisterd door straatartiesten, kunstenaars en souvenirverkopers. Vlak voor de zon in de zee zakt, gaat iedereen op de kade zitten en is er groot applaus nadat hij onder is gegaan. Een andere levendige plek is Duval Street, met talloze winkels, restaurants en gezellige terrassen. Er zijn vaak optredens door straatartiesten. Je kunt hier niet weg zonder een slushy drink te hebben genomen in Sloppy Joe's. Een beroemde bar waar Ernest Hemingway ooit de naam voor zou hebben voorgesteld, vernoemd naar zijn favoriete bar op Cuba. Inmiddels is het weliswaar behoorlijk toeristisch, maar toch een leuke beleving,

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook