Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De rode rotsen van Arches en Canyonlands National Park

18 augustus 2016 door Sabine van der Kolff

Moab is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Red Rocks Paradise! Prachtige rode rotsen domineren het landschap van dit kleine plaatsje. Vanuit Moab kan je tijdens je vakantie gemakkelijk twee nationale parken bezoeken; Arches national Park & Canyonlands National Park. Neem dan ook de tijd voor een bezoek aan Moab. Je rondreis door Utah is niet compleet als je Arches en de Canyonlands niet hebt kunnen bewonderen. 

Wandel door Arches National Park

De natuurlijk gevormde bogen zijn kenmerkend voor Arches National Park. Een achttien miles geasfalteerde weg slingert langs alle hoogtepunten, waarbij je 'The Windows' absoluut niet mag missen. Deze twee natuurlijk gevormde bogen liggen naast elkaar en je kunt hier eenvoudig naar toe wandelen. Ga in de bogen staan en je hebt een fantastisch uitzicht! De Delicate Arch is natuurlijk het bekendste hoogtepunt van Arches NP. Veel bezoekers van het park gaan de uitdaging aan en wandelen de vijf miles lange wandeling (roundtrip) richting deze bekende Arch. Met name in de zomermaanden kan dit vrij pittig zijn gezien de hoge temperaturen. Heb je geen zin om te wandelen? Geen probleem! Bezoek dan een van de twee uitzichtpunten! 

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Ontdek Canyonlands National Park

Canyonlands NP kan worden opgedeeld in drie gedeeltes: The Maze, The Needles en Island in the Sky. De eerste twee gedeeltes zijn lastig toegankelijk en het beste te bezoeken door middel van een jeeptour. Met een stoere 4x4 rijd je samen met de gids over de onverharde wegen terwijl je geniet van de prachtige natuur en hoogtepunten. De gids vertelt je uiteraard alles over het ontstaan van het Nationale Park. Island in the Sky kan je wel gemakkelijk zelf bezoeken. De ‘Mesa Arch’ is onze favoriet. Een korte wandeling van ongeveer tien minuten brengt je naar deze parel. Door deze prachtige natuurlijke boog kijk je zo het Nationale Park in, wauw! Tip: Naast Canyonlands NP vind je Deadhorse Point State Park. Dit State Park is met name bekend vanwege het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River. 

Canyonlands National Park - Utah - Doets Reizen

Overnachten in Moab

Net buiten Moab vind je de Red Cliffs Lodge. Rijdend langs de Scenic Route 128 langs de gigantische Red rocks ben je binnen 20 minuten bij de Lodge. De Red Cliffs Lodge ligt op een prachtige locatie aan de Colorado River en met uitzicht op de rode mesa's en de paarden weide. De Cowboy Grill serveert heerlijke gerechten voor een eerlijke prijs en terwijl je eet heb je een fantastische uitzicht over de Colorado River.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook