Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

De prachtige natuur in Yukon

12 oktober 2018 door Angela Kuijs

Zelf ben ik gek op natuur en ik kan er tijdens reizen geen genoeg van krijgen. Natuur is overal om je heen te zien, maar echte ongerepte natuur zie je helaas steeds minder. Gelukkig zijn er van die plekken waarop je dit nog kan zien en een daarvan is Yukon, een provincie in Canada. Het is the place to be voor de natuurliefhebbers. Ik neem je mij op reis door de prachtige natuur.

Dempster Highway - Yukon - Canada - Doets Reizen

Uitgestrekt is het woord dat bij Yukon past. Vergezichten met prachtige bergen, meren en bomen. Ik had het geluk dat ik tijdens mijn reis volop in de Indian Summer periode zat, dit maakte de uitzichten een stuk specialer omdat wij dit in Nederland niet kennen. Elke avond dacht ik dat ik het mooiste wel gezien had, maar de volgende dag zat ik weer vol bewondering te genieten en natuurlijk foto’s te nemen. Aangezien je kilometers niemand tegenkomt op de wegen is het gemakkelijk op verschillende punten een (foto)stop in te lassen op de mooiste plekken. Op dit soort momenten voel je je een met de natuur, want verder is er helemaal niks. 

Dempster Highway - Yukon - Canada - Doets Reizen

Naast het rijden op de prachtige wegen die door de provincie slingeren zijn er ook prachtige parken te bezoeken. Hierbij kan je denken aan Kluane National Park en Tombstone Territioral Park gelegen bij de Dempster Highway. Aangezien overal een Visitor Centre ligt, raad ik het je zeker aan om eerst hier een bezoek aan te brengen alvorens je het gebied gaat verkennen. De mensen die hier werken weten alles over het gebied en naar aanleiding van je wensen kunnen ze precies aangeven welke wandeling je het beste kunt gaan maken. Dit bespaart onnodig veel tijd en heb je de meeste tijd om te genieten. 

Yukon - Canada - Doets Reizen

Aan het begin van mijn tekst gaf ik al aan dat de natuur erg uitgestrekt is en dat je dit vanaf de auto en wandelroutes al goed kan zien. Maar de perfecte manier om het gebied te zien is vanuit een vliegtuigje. Maak bijvoorbeeld een vlucht boven Kluane National Park en bewonder de natuur vanuit een ander perspectief. 

Yukon is volop genieten, Yukon is larger than Life.  

Bekijk hier alle Yukon reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook