Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De prachtige natuur in Yukon

12 oktober 2018 door Angela Kuijs

Ben je gek op natuur en raak je niet uitgekeken op prachtige uitzichten, eindeloze wegen langs bossen en houd je van het wandelen? Dan is Yukon perfect als volgende vakantiebestemming. Het is 'the place to be' voor natuurliefhebbers. Tijdens je rondreis door Yukon is de natuur overal om je heen te zien. Het voelt waak alsof je in 'the middle of nowhere' staat. 

Yukon - Canada - Doets Reizen

Wat mag je niet missen tijdens jouw rondreis door Yukon?

Uitgestrekt is het woord waarmee je Yukon in een woord kan omschrijven. Je moet heel wat kilometers met de camper of auto door Yukon afleggen om de hoogtepunten af te gaan. Hieronder mijn top 4 van natuurplekken in Yukon die je niet mag missen.

Bezoek Half Dome in Dawson City

Dawson City is een van de bekendste plaatsen in Yukon. Hier werd en wordt nog steeds volop goud gezocht. In Dawson City kan het daarom bedrijvig zijn. Wil je even een moment voor jezelf ga dan naar de top van de berg, ook wel Half Dome genoemd. Ben je hier in augustus of september? Zorg dan dat je op de top staat wanneer de zon bijna onder is. De Indian Summer kleuren zorgen ervoor dat de omgeving in prachtige kleuren wordt verhuld. 

Rijd de Dempster Highway

Vanuit Dawson City rijd je gemakkelijk naar de Dempster Highway toe. Deze highway gaat helemaal naar het noorden van Yukon, naar de plaats Inuvik. Geen tijd om naar Inuvik te gaan? Rijd dan op een volle dag een groot deel van deze weg. De gravelweg komt namelijk ook door Tombstone Territorial Park, waar je prachtige wandelingen kan maken. Op deze afgelaten plek vind je zelfs een Visitor Centre, wie had dat gedacht?!

Dempster Highway - Yukon - Canada - Doets Reizen

Vlieg over Kluane National Park

In de buurt van Whitehorse vind je Kluane National Park. Dit grootte, weidse park is lastig te ontdekken. De wegen lopen voornamelijk aan de buitenkant van het park waardoor je alleen te voet verder kan om het park te ontdekken. Er zijn verschillende trails, zoals de Rock Glacier Trail en de Cottonwood Trail. Een fantastische manier om het park te bewonderen is vanuit de lucht. Vlieg over de vele gletsjers die het park rijk is en misschien spot je vanaf boven wel een beer. Voordat je het park zelf gaat bezoeken is het een aanrader om van te voren het prachtige Visitor Centre in Haines Junction te bezoeken. Ze hebben een heel overzicht van Kluane National Park op de grond gemaakt. 

Hiken Yukon - Canada - Doets Reizen

Rijd de Top of the World Highway

Yukon beschikt over een aantal prachtige wegen, maar de Top of the World Highway is een echte uitschieter. De naam zegt het zelf al, het voelt alsof je over de hele wereld kan kijken. Ook de Top of the World Highway is een gravelweg, dus neem er zeker de tijd voor om deze weg tijdens jouw rondreis door Yukon te rijden. 

Yukon - Canada - Doets Reizen

Yukon is volop genieten, Yukon is larger than Life.  


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook