Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Stille ontdekkingen van Elske Doets in New York City

12 april 2023 door Elske Doets

New York City: ontdekkingen en tips van Elske Doets

Na een voor mij ongewone onderbreking van een aantal jaar had ik in april het voorrecht mijn ‘oude liefde’, NYC, opnieuw te ontmoeten. Ik was nog niet geland of The Big Apple liet me meteen weer volstromen met de zalige adrenaline die een wereldstad eigen is! Voor andere NYC-lovers en degenen die de stad binnenkort eveneens willen ontdekken, zet ik enkele superfijne belevenissen op een rij.


Hardloopronde Central Park

Fit blijven in het megadrukke NYC? Ren vanaf 1 Hotel Central Park door Central Park naar het meertje met uitzicht op het San Remo- en Dakota-gebouw. Opgelet: op de terugweg zie je aan de zuidrand, omringd door de naaldachtige superhoge en hyper moderne woontorens, het iconische Essex Hotel. Al met al een heerlijk rondje om jezelf uit te laten waaien en een prachtig stukje NYC te zien. Heerlijke afstand ook: circa 5 kilometer. 

Hardlopen in Central Park - Elske Doets - Stedentrip New York City - Doets Reizen

De Met Opera

Een echte aanrader is The Metropolitan Opera (The Met) bij het Lincoln Center. Dit moderne en toch sfeerrijke operagebouw rekent op een positieve manier af met het idee dat een opera het beste ‘past’ in een historisch setting in een antieke stad. Ineens blijkt 21-ste eeuws van opera genieten meer dan fantastisch: er is sprake van een zeer goede akoestiek en de tekst van de operaliederen loopt mee op een display in de stoel voor je. Heb er intens genoten van de opera ‘Tosca’ van Puccini. Wow! 

Elske Doets in New York City - Met Opera - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Elske Doets in New York City - Met Opera - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Jazz Club at Aman

Mis ‘m niet: deze verborgen schat op 56-ste straat, vlakbij Fifth Avenue. Je gaat de zogenaamde speakeasy kelder in van het gelijknamige (Aman) vijfsterren hotel, waar je alleen binnenkomt met een reservering en als je voldoende elegant gekleed gaat. Jazzmusici uit het topsegment zorgen vervolgens voor een geheid swingende avond. Ben er twee avonden geweest en ik kan nog niet stilzitten als ik eraan terugdenk. Lees hier meer informatie over The Jazz Club in het Aman Hotel.

The Jazz Club in het Aman Hotel - Elske Doets - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Bergdorf & Goodman

Een bijna niet te evenaren snoepwinkel in het geval je van luxe tassen en dames- en herenschoenen houdt. Niet veraf van Fifth Avenue, gelegen op de 58e straat. Je kijkt je ogen uit bij de etalages en de collectie binnen. 

Shoppen New York City

La Mercerie at the Guild

Een sfeervoller en mooier aangekleed restaurant tref je niet snel. In ‘La Mercerie’ eet je van het handgemaakte aardewerk en linnen dat even verderop, ‘at the Guild’, wordt verkocht. De keuken is er Frans georiënteerd en het joie de vivre steevast warm en kleurrijk. 

La Mercerie at the Guild - New York City - Elske Doets - Doets Reizen - Stedentrip New York City

Rose Reading Room

Volgens velen ‘de mooiste leeszaal van de wereld’, gelegen in de Public Library bij Bryant Park (Fifth Avenue). Stel je erop in dat je wat overredingskracht nodig hebt om naar binnen te mogen. Maar dán…! Heerlijk om even uit te blazen, te lezen en te mijmeren onder het schitterende, gerenoveerde plafond. In die zaal te zitten is een monumentale beleving – zó rustgevend. 

New York Public Library - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Tot zover deze stille ontdekkingen in het bruisende NYC, de stad die je pákt – wie je ook bent.


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook