Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Elske in New York City: 'In de wolken!'

6 april 2023 door Elske Doets

Blog van Elske Doets vanuit New York City

In de wolken

Toen ik voor de eerste keer naar New York vloog, was ik 15. Na een paar uur in de stad te hebben rondgelopen dacht ik al “hier wil ik wonen!”. Van dat wonen is het nooit gekomen, helaas, maar sinds mijn eerste bezoek in 1987 ben ik, schat ik, zo’n dertig keer in The Big Apple geweest.

Voelbare vernieuwingsdrang

Nu, op mijn 51-ste, is mijn eerste reactie nog precies hetzelfde. De overal voelbare vernieuwingsdrang raakt en inspireert me nog steeds! Officieel viel mijn bezoek aan 20 van onze accommodaties en partners natuurlijk onder het kopje ‘werk’, maar in New York word je vanzelf in een hoog tempo meegezogen en voelt een dergelijk werkschema simpelweg als ademen.

Grootsheid van New York

Bij elk bezoek aan een accommodatie was mijn doel drieledig: het beoordelen van de kwaliteit, het beter leren kennen van de partners en het voeling te krijgen met de markt. Zo bezocht ik deze week onder meer de Summit at One Vanderbilt. Deze hypermoderne wolkenkrabber in de buurt van Grand Central Station heeft een fantastisch observatiedek, waar de grootsheid van New York je zintuigen begoochelen. 

SUMMIT One Vanderbilt in New York City - Stedentrip New York - Doets Reizen

Compleet weggeblazen

Vooraf verwachtte ik dat het een gehypte ‘instagrammable’ ervaring zou zijn, maar, eenmaal op het dek, werd ik compleet weggeblazen! Vanaf zeer dichtbij zie je de iconische Art Deco wolkenkrabbers zoals het Chrysler Building en het Empire State Building, en dat niet alleen… De spiegels, reflecterende druppel kunstwerken en speelse, zilveren ballonnen maken het uitzicht nog spectaculairder. 

The Summit One Vanderbilt in New York - Elske Doets in New York - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Surreële belevenis 

Vooral de glazen erker, vanwaar je zo 91 verdiepingen naar beneden kijkt (op onder meer Central Park) is een machtige, surreële belevenis. En nóg onwerkelijker is het dat je gezicht in de wolken wordt geprojecteerd - alsof je definitief bent gaan hemelen. WOW! 

Zeer duurzaam en inclusief 

Een ander (minstens zo bijzonder) observatiedek is de Edge, op de honderdste verdieping van een toren die onderdeel is van het stadsdeel Hudson Yards. Deze hypermoderne “stad binnen een stad” is zeer duurzaam en inclusief. Zo voorziet Hudson Yards in haar eigen energievoorziening en vuilnisverwerking en moet elke inkomensklasse hier kunnen wonen, winkelen en recreëren. 

Pizzapunt in de wolkenkrabber 

Als je van buiten naar de Edge kijkt, is dat een magnifiek gezicht! Het lijkt net of er op een van de bovenste verdiepingen een pizzapunt in de wolkenkrabber is gestoken. Vanaf die pizzapunt heb je een prachtig zich op de nabijgelegen Hudson rivier. Er is ook een tribune vanwaar je, zittend, een prachtig uitzicht hebt op Zuid Manhattan met onder meer One WTC en het Vrijheidsbeeld. Bovendien: als je zin hebt kun je naar de piek van de Edge klimmen. 

The EDGE in New York City - Elske Doets in New York - Doets Reizen - Stedentrip New York City

Klapstuk, de Aman Jazz Club 

Lopend naar mijn hotel (1 Hotel Central Park) ontdekte ik de Aman Jazz Club, verstopt in een ‘speakeasy’ kelder waar je alleen met een
reservering en elegant gekleed binnenkomt. Eenmaal in de club werd ik aan een stuk door verwend met prachtige, opzwepende jazz van zeer getalenteerde musici. 

Elske Doets in New York City

Het was het perfecte slot van mijn hernieuwde kennismaking met New York, de stad die je op een heerlijke manier meteen meesleept. To be continued.

The Summit One Vanderbilt in New York - Elske Doets in New York - Stedentrip New York City - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook