Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Blog over Martha's Vineyard

8 augustus 2017 door Elske Doets

Geen wonder dat expresident Obama en vele andere celebrities vakantie houden op het idyllische eiland Martha’s Vineyard. 

Martha's Vineyard - Massachusetts - Doets Reizen

Cape Cod is behoorlijk uitgestrekt, vanaf het begin van het eiland tot Cape-Town ben je zonder oponthoud zo 2 uur aan het rijden. De stranden aan de oostkant met kleine vuurtorentjes zijn prachtig. Ze doen mij denken aan de schilderijen van Edward Hopper, niet geheel onterecht aangezien de ‘Cape’ een belangrijke inspiratie bron geweest is voor hem. Het licht zal hier een belangrijke rol gespeeld hebben. Het licht is namelijk helder, ideaal voor kunstenaars. 

Cape Cod - Massachusetts - Doets Reizen

De Kennedy's brachten graag hun vakantie door op Cape Cod en zeilden hier. Omdat wij niet veel tijd hadden kozen wij voor een eerste kennismaking met Martha’s Vineyard. Wij gingen per voetgangers ferry van Falmouth naar Oak Bluffs. Wel zo praktisch aangezien de auto ferry die er ook is erg duur is. Voor hetzelfde geld kun je een leuke compacte Mini cabrio huren om het eiland mee rond te toeren. In Oak Bluffs heb je de schattige ‘Gingerbread Cottages’ in pasteltinten. 

Martha's Vineyard - Massachusetts - Doets Reizen

Wij zijn het hele eiland over getoerd, het is groen, heeft prachtige zandstranden, verstopte villa’s, schattige vissershaventjes, vuurtorens… het is een idylle. Alsof je weg uit de boze bovenwereld bent gestapt. Lunchtip: het haventje van Mememsha, heel eenvoudige snackbarachtige setting met heerlijke lobster rolls. Op de meest westelijke punt ligt Gay Head. Hier heb je een prachtige vuurtoren en hier in de omgeving heeft ex-president Obama zijn huis ergens verstopt. Edgartown aan de andere kant van het eiland is levendig en heeft een grappige vuurtoren op een schiereilandje. Met uitzicht op deze vuurtoren bieden wij een mooie accommodatie aan, de Harbor View Hotel.  Het plaatsje Tisbury is groen met mooie lanen en villa’s. Als je New England echt in zijn meest ultieme vorm wilt zien, ga dan naar Martha’s Vineyard.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook