Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Lekker eten in New England

1 juli 2019 door Anne Slot

Culinair New England

Iedere vakantie beoordelen wij de bestemming op basis van culinaire mogelijkheden. Samen met mijn vriend (chef-kok bij een sterrenrestaurant in Hoorn) zijn we altijd opzoek naar nieuwe smaken. New England scoorde hoog op onze verlanglijst. Hier vertel ik jullie graag meer over in deze blog. 

Culinair New England - Boston - Massachusetts - Doets Reizen

Het populairste kreeftrecept van New England is heel eenvoudig: de kreeft wordt gekookt in water waaraan vooraf thijm, peterselie en citroensap is toegevoegd. Het vlees van de kreeft wordt geserveerd met gesmolten boter en witte wijn. Typisch New England zijn de lobster ponds (shacks) in de kuststreken, deze shacks lijken veel op een snackbar zoals wij deze kennen met kroketten en frikandellen. Maine is de kreeft-regio van de Verenigde Staten en in de havenrestaurants zul je deze zee-delicatesse vers gevangen geserveerd krijgen. Er zijn zelfs mogelijkheden om met een visser de zee op te gaan en die zelfde avond de door-jezelf gevangen kreeft te eten!

Culinair New England - Boston - Massachusetts - Doets Reizen

Andere typische gerechten uit New England zijn: Chowder (een dikke soep met mosselen of schelvis) en Bakes Beans. Als je net als wij van lekkere speciaalbiertjes houdt, dan zit je hier goed! In bijna elke stad In New England vind je zo gehete “Craft Breweries” die hun eigen lokale bier maken. Een Leuke tip is om eens een tour te doen door een brouwerij en natuurlijk wat verschillende biertjes te proeven!

Ben&Jerry fabriek - Vermont - Amerika - Doets Reizen

Uiteraard kan de Ben & Jerry’s ijscofabriek niet ontbreken, niet geheel culinair maar toch een leuke aanrader! Je kunt zien hoe hun ijs gemaakt wordt. Bezoek in de omgeving leuke plaatsjes zoals Stowe, bekijk hoe apple cider gemaakt wordt en eet een populaire apple cider donut.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook