Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Fietsen door Washington DC

2 augustus 2019 door Anouk Gortzak

Stel je voor; je ontwaakt in Washington. Na het ontbijt stap je op de fiets. Je voelt de wind door je haren en deze indrukwekkende stad glijd aan je voorbij. Opeens zie je iets bekends, het Witte huis. Je maakt een korte stop om te kijken of Trump thuis is…Misschien komt hij wel aangevlogen met de helikopter. Na een korte uitleg van de gids, trap je weer op een heerlijk tempo verder. Wat zal de volgende stop zijn? 

Je fiets op een groot marmeren gebouw af met enorme traptreden en 36 pilaren in Dorische stijl. Je loopt naar boven en ziet binnenin de 30 meter hoge tempel het iconische standbeeld van de 16e president van de Verenigde Staten: Abraham Lincoln. In de tempel tref je inscripties van de tweede inaugurele reden van Lincoln, op de zuidelijke muur lees je een tekst van de Gettysburg Address*, één van de belangrijkste speeches van de Verenigde Staten.

Je draait je om en ziet de ‘Reflecting Pool’. Het middelpunt van vele historische speeches en protest marchen. In je hoofd hoor je Martin Luther King de historische woorden uit zijn reden van 1963 uitspreken: “I have a dream…” Het voelt alsof je zelf één van duizenden toeschouwers bent die naar zijn speech komt kijken.

Het plaatje wordt compleet met een blik op het Washington Monument. Een 169 meter hoge Obelisk, gemaakt van marmer, graniet en zandsteen. Deze bijzondere punt werd in de 19e eeuw opgericht ter ere van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington.

Bij een bezoek aan Washington mag een 3.5 uur durende fietstocht niet ontbreken. Tijdens de tour maak je kennis met rijke symboliek van de vele memorials. Een leerzame en leuke manier om deze bijzondere stad te ontdekken.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook