Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ga wintersporten in Oost Canada

31 maart 2015 door Elske Doets

Ga dit jaar next-level op wintersport vakantie en kies voor Canada! Een wintersportvakantie in Canada is in één woord fenomenaal. De sneeuw is perfect en de gebieden zijn zeer sneeuwzeker. Geniet van rustige pistes, vriendelijke mensen, geweldige uitzichten, ga off-piste of zoef tussen de besneeuwde bomen door; het maakt een wintersport in Canada tot een echte bucketlist-bestemming. 

Voor het eerste keer naar Canada op vakantie in de winter, dat is een ervaring. Velen denken hierbij aan aan Banff en Jasper, maar je kan er ook voor kiezen om minder ver te vliegen en naar Montreal te reizen. Op anderhalf uur rijden kan je namelijk skiën in Tremblant.

Wintersport - Mont Tremblant - Quebec - Canada - Doets Reizen  

Sfeervol wintersport stadje Mont-Tremblant

Mont-Tremblant in Quebec is zowel een sfeervol wintersportstadje als een gezellige zomerbestemming. Het centrum is kleurrijk en de omliggende natuur prachtig. Het skiresort biedt een groot scala aan afdalingen en snowparks. Het is een typisch kleurrijk Quebecois dorp waar de sfeer te vergelijk is met die in New England en Frankrijk. De omgeving is adembenemend, vanuit de lift had je fantastisch uitzicht op watervalletjes die veranderd waren in prachtige grote ijspegels van soms wel twee meter lang. Daarnaast is ook de ruimte een groot pluspunt, je vindt hier lange en brede pistes, veel of-piste tree skiing, de rust, geen rijen en de mountain hosts die op elke afdaling aanwezig zijn voor vragen. 

Wintersport - Mont Tremblant - Quebec - Canada - Doets Reizen

Kleed je goed aan

Zoveel sneeuw had ik persoonlijk nog nooit gezien! Toch is het geen issue hier, je moet door je met je leven. Canadezen zijn echte overlevers: ze lachen en gaan weer door. De meest gebruikte zin die de Canadezen zeiden was ‘Tomorrow will be better’. Boven op de berg kan het zijn dat hartje winter de gevoelstemperatuur -30 graden is en je waarschijnlijk denkt waar ben ik aan begonnen? Je moet je er op kleden en alles went. Je krijgt er een hoop voor terug! De winter beleven in Canada of de USA, dat moet je gewoon een keer doen!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook