Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Beleef Montreal in de winter

23 april 2015 door Elske Doets

Gelegen in de provincie Quebec vind je de prachtige stad Montreal en de Laurentian Mountains. Hier wordt voornamelijk Frans gesproken en in het oude gedeelte van de stad voelt het dan ook even alsof je je in Parijs waant of misschien wel in de Franse Alpen. Op een uur van Montreal bevind je je namelijk in het skigebied! Een wintersport vakantie naar Oost-Canada zal je verbazen. 

Skiën Tremblant - Quebec - Canada - Doets Reizen

Bezoek de stad Montreal 

In Montreal wordt de sfeer van het oude Europa gecombineerd met het moderne Noord-Amerika. Er is hoogbouw, maar niet hoger dan de naamgevende berg: Le Mont Royal. In het oude deel van de stad zijn vindt je vele leuke, smalle straatjes. Niet te missen is het Olympisch Stadion met zijn bijzondere toren, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Minder zichtbaar, maar niet minder indrukwekkend is de Underground City. In Montreal kan het in de winter erg koud zijn en daarom zijn vele winkelcentra te vinden onder de grond. Een gangenstelsel van een aantal kilometer lang verbindt de verschillende centra. 

Wintersport - Hotel Sacanomie - Saint-Alexis-des-Monts - Quebec - Canada - Doets Reizen

Skiën in Montreal

Op ongeveer een uur rijden van Montreal liggen de Laurentian Mountains. Het nabijgelegen Mont Tremblant staat bekend als ski oord en met een gemiddelde sneeuwval van vier meter per jaar, is Tremblant een zeer sneeuwzeker gebied. Naast skiën is er natuurlijk nog veel te ondernemen, denk aan een hondensledetocht, paardrijden, snowshoeing, snowmobilling of kies voor tubing en crosscountry ski-ing. Laat je meenemen de natuur in en ontdek de prachtige omgeving en wie weet spot je nog wildlife onderweg!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook