Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het veelzijdige palet van Vancouver

27 januari 2016 door Elske Doets

Vancouver wordt omringd en gedomineerd door natuur. Regenwoud, bergen, oceaan en stranden horen tot het palet van de stad Vancouver. Dit geeft je alvast een voorproefje op je rondreis door West-Canada. Het bijzondere in Noord Amerika is dat de ontwikkelingen van nieuwbouw, kunst en horeca veel sneller gaan dan in Europa. Op een stad zoals Vancouver raak je dan ook niet snel uitgekeken. Hieronder vindt je de highlights van Vancouver. 

Canada Place

Bij het 'nieuwe' conventiecentrum bij Canada Place, de plek waar de cruise schepen dagelijks vertrekken, heerst een levendige, gezellige hippe sfeer. Je ziet de cruiseschepen, watervliegtuigjes, restaurants, pubs, terrassen, kunst, wandelaars, fietsers en joggers. In West Canada, en dan met name Vancouver, is bijna iedereen bezig met bewegen, gezond eten en gezond leven. Lokaal eten en drinken, het liefst biologisch, is niet bijzonder maar een 'way of life'. 

Burrard Bridge - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Stanley Park in Vancouver

Via de prachtige Seawall loop je zo naar Stanley Park. Je komt langs de jachthaven, ziet veel roeiers, ganzen en vele sporters. Het bijzondere van Stanley Park is dat het een gematigd regenwoud is met meer dan een half miljoen bomen. Wanneer je in deze stad je reis begint kan het zijn dat dit de eerste kennismaking is met de weelderige en wilde natuur van de westkust. De varen groeien hier dan ook tot meer dan twee meter hoogte. In Stanley Park vind je ook veel totempalen terug. Dit geeft alvast een voorproefje op de geschiedenis van de First Nations. Dit zal tijdens jouw rondreis door West-Canada vaker gaan terugkomen. 

Stanley Park - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Granville Island

Vanaf Burrard Bridge pak je de watertaxi en bevind je je in no time op Granville Island. Granville Market is het hoogtepunt en laat je kennismaken met al die organische producten zoals brood, groentes, vis, vlees en kazen. Zoek in het voorjaar bij de groentekraampjes naar 'fiddle heads'. Dit zijn jonge varenkopjes die je als groente kunt koken en eten. Het is met name een delicatesse in New Brunswick in Oost Canada. Geniet op een van de picknickbanken van de lunch die je zelf hebt samengesteld. Vergeet door al deze lekkernijen zeker niet de rest van Granville Island. Loop dan ook langs de verzameling gebouwen met boetieks en snuisterijen. 

Granville Island - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Bezoek Yaletown 

Bezoek de yuppenbuurt van Vancouver, Yaletown. Prachtige nieuwe appartementsgebouwen worden afgewisseld met oudere pakhuizen waarin talloze hippe restaurants, clubs en winkels zijn gevestigd, Hamilton en Mainland Street zijn het meest levendig. 

Yaletown - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Vancouver is een stad waar je goed van hoogtepunt naar hoogtepunt kunt lopen, maar ook fietsen en de hop on hop off bussen zijn een ideale manier om je te verplaatsen. Laat het palet van Vancouver op je in werken tijdens een verblijf van minimaal 2 nachten. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook