Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Drie topsteden in British Columbia

23 juli 2015 door Marieke Herder

British Columbia: wat heeft dat veel te bieden! Waarvoor ga je naar Canada? Voor de natuur natuurlijk. En dat is ook logisch, want die is er werkelijk adembenemend. Maar naast fantastische natuur heeft British Columbia ook drie hele leuke, bruisende steden. Ik heb een rondreis gemaakt tussen Vancouver, Victoria en Whistler en echt ontzettend veel gezien, gedaan en geleerd.

Fietsen Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Vancouver

Vancouver is de grootste stad van British Columbia. Echt een plaatje! Zeer levendig en toch midden in het groen. Zoals iedere grote stad heeft Vancouver meerdere stadsdelen. Iedere wijk heeft wel iets unieks, daarom moet je er zeker meerdere bezoeken. Vancouver is overigens een hele compacte stad, dus ook bij een korter verblijf is dat goed te doen! 

Je kunt heerlijk lunchen in Granville Island (het fruit op de markt is echt ontzettend lekker!) en bij English Bay kun je de meest spectaculaire zonsondergangen bekijken. Gastown staat onder andere bekend om het standbeeld van ‘Gassy’ Jack en de Gastown Steam Clock. Bezienswaardigheden die je toch even gezien moet hebben. Ook zijn er in dit stadsdeel veel hippe restaurants en kledingwinkels. Echte shoppers kunnen zich zeker vermaken op Robson Street, hier vind je de meest exclusieve winkels, echte lowbudgetmerken en alles daartussenin. Als je graag de rust en de natuur wilt opzoeken, dan is een bezoek aan Stanley Park zeker de moeite waard. Dit beeldschone park ligt tegen Vancouver aan. Net buiten de stad vind je de Suspension Bridge, echt een aanrader! Dit is een gerestaureerde brug die over de Capilano River hangt en vanwaar je een bijzonder mooi uitzicht hebt.

Fietsen Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Victoria

Mijn volgende stop was Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Victoria ligt op Vancouver Island en je vindt er ontzettend veel historie. Victoria is namelijk een van de oudste steden is van het noordwesten van Noord-Amerika. Een beroemde bezienswaardigheid is onder andere het Empress Hotel, waar je de beroemde Afternoon Tea kunt nuttigen. ’s Avonds zijn de British Columbia Parliament Buildings spectaculair verlicht met meer dan 3.300 lampjes! Dit in combinatie met de haven die ervoor ligt, geeft een zeer romantische sfeer. De meeste mensen zullen Victoria ook aandoen om orka’s te gaan spotten. Vanuit daar is de kans namelijk zeer groot dat je deze ‘killer whales’ tegen het lijf loopt.

Orka's spotten Victoria - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Whistler

Na het zonnige Victoria ben ik met een ferry en via de ‘Sea-to-Sky Highway’ naar Whistler gereden. Wat een prachtige route is dit! Zoals de naam al verklapt, ga je van de kust de bergen in. Tijdens deze rit van ongeveer 1,5 uur verandert de natuur enorm. Ook hier loop je grote kans wilde dieren tegen te komen. Zo kun je orka’s spotten langs de kust en meer in de buurt van de bergen de zwarte beer. Dus vergeet je camera niet op je schoot te leggen tijdens deze rit!

Whistler is echt een van de leukste plekken in British Columbia. Je kunt er zo ontzettend veel verschillende dingen ondernemen. De stad werd beroemd als wintersportwalhalla, maar ook in de zomer valt er veel te beleven. Je kunt er dan onder andere fietsen, wandelen, golfen, vissen, kajakken, paardrijden en nog veel meer! Zelf heb ik de zipline gedaan. Ontzettend spectaculair, doordat je over prachtige natuur ‘glijdt’. Er worden zelfs vaak zwarte beren gespot tijdens het ziplinen.

Wildlife Whistler - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Wil je graag zoveel mogelijk zien van British Columbia? Ga dan zeker langs deze drie steden! Ze hebben ontzettend veel te bieden. Natuur, cultuur en historie: een perfecte combinatie voor een onvergetelijke reis! 

Bekijk hier onze rondreizen door West Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook