Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het verrassende Finger Lakes district

29 december 2016 door Marieke Herder

Een stop tussen New York en de Niagara Falls? Dan ben je bij het plaatsje Corning, gelegen middenin het Finger Lakes district, aan het juiste adres. Ontdek de bijzondere natuur in het Finger Lakes District tijdens jouw rondreis naar het oosten van Amerika. 

Dit landelijke gebied in New York State bestaat uit 11 langwerpige meren die allemaal naast elkaar liggen. De drie grootste meren zijn maar liefst 62, 56 en 30 kilometer lang waarvan de diepste een duizelingwekkende 200 meter diep is. Als toerist kun je verschillende wandelingen maken rondom de meren.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park is een van de bezienswaardigheden in deze omgeving. Het is een 60 meter diepe kloof van uitgeslepen rotsen. Op de bodem van deze kloof stroomt een rivier, de Glen Creek. Door de hoogteverschillen in deze kloof zijn er veel kleine watervallen en stroomversnellingen ontstaan. De looproutes worden verbonden door bruggen en trappen. Het geluid van het stromende water, het groen, geel en oranje van de bomen en planten, maar met name het uitzicht wanneer je langs de rotsen in de kloof kijkt. Wat een pracht!

Watkins State - Glen State Park - New York State - Amerika - Doets Reizen

Indian Summer in het noorden van Amerika

In de herfst wordt het Finger Lakes district omgetoverd door de Indian Summer spektakel, waarbij de bladeren oranje/rood kleuren en dat zorgt natuurlijk voor prachtige beelden. Het gebied is heuvelachtig en bebost en wanneer de warme kleuren zicht beginnen te tonen is dit tot het hoogste puntje van de heuvels te zien. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook