Overzicht

Het verrassende Finger Lakes district

29 december 2016 door Marieke Herder

Ben je onderweg tussen New York en de Niagara Falls? Onderbreek de route dan met een overnachting in het mooie Finger Lakes district! Tijdens mijn reis in Oost Amerika verbleef ik in het plaatsje Corning, middenin het Finger Lakes district. Een klein, maar knus plaatsje met een prachtige omgeving. Zo bezocht ik hier o.a. de bijzondere natuur van Watkins Glen State Park.  Watkins Glen State Park is een 60 meter diepe kloof van uitgeslepen rotsen. Op de bodem van deze kloof stroomt een rivier, de Glen Creek. Door de hoogteverschillen in deze kloof zijn er veel kleine watervallen en stroomversnellingen ontstaan. De kloof is ongeveer 3 kilometer lang met op verschillende hoogtes looproutes door de kloof heen. Deze looproutes worden verbonden door bruggen en trappen. Ik was ontzettend verrast toen ik dit park bezocht. Het geluid van het stromende water, het groen, geel en oranje van de bomen en planten, maar voornamelijk het uitzicht dat ik had wanneer ik langs de bijzonder afgeslepen rotsen de kloof in keek. Puur genieten!


Watkins Glen State Park ligt op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf New York City en ca. 2,5 uur vanaf de Niagara Falls. De looppaden zijn geopend vanaf midden mei tot begin november. Er worden geen entreekosten gevraagd, maar wanneer je met de auto bij de hoofdingang aankomt wordt je wel gevraagd $8 parkeerkosten te betalen om het park te onderhouden.


Ik bezocht dit gebied in oktober. Een periode die hier een speciale naam krijgt. In de herfst wordt dit gebied namelijk omgetoverd tot een heus “Indian Summer” spektakel, waarbij de bladeren oranje rood kleuren en dat zorgt voor prachtige beelden. Het gebied is heuvelachtig en bebost. Wanneer deze warme kleuren zich beginnen te tonen is dit tot het hoogste puntje van de heuvels te zien. Elke foto lijkt wel een schilderij! Toch kunnen foto’s niet laten zien hoe ik dit met eigen ogen heb kunnen zien. Naast de prachtige natuur is deze omgeving ook fantastisch voor wijnliefhebbers. Op mijn route langs het lange meer kwam ik tientallen wijngaarden tegen waar wijnproeverijen werden aangeboden. De Finger Lakes zijn natuurlijk een ideale stop op de route van steden als New York, Washington en Boston naar de Niagara Falls of Toronto,  maar ook op zichzelf zijn de Finger Lakes de moeite waard. Zowel in de lente en de zomer als in het naseizoen wanneer de herfstkleuren tevoorschijn komen.  Ik ben overtuigd!Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook