Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Tips voor een bezoek aan de Niagara Falls

10 maart 2017 door Melvin Malepaard

Een bezoek aan de Niagara Falls is een bijzondere ervaring. Wat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige watervallen, is een feestelijk bestemming. In Niagara Falls is genoeg te doen, het is één grote kermis. Je hebt bij de Niagara Falls een Canadese en Amerikaanse kant. Wij bij Doets Reizen prefereren zonder twijfel de Canadese kant. Deze geeft namelijk veel beter zicht op de Amerikaanse Falls.


Bezoek de watervallen

Een van de beste manieren om de Niagara Falls tijdens jouw vakantie te bezoeken is per boottour, vanaf de Canadese kant is dit de Hornblower. Nat word je zeker en daarom krijgt iedereen poncho bij aankomst. Een tocht waarbij je dicht bij de watervallen komt, zoals de American Falls, Bridal Veil en de grote Canadian Horseshoe Falls. Na 15:00 uur zijn veel dagtoeristen weer verdwenen, waardoor deze excursie veel rustiger wordt. Liever op een rustigere manier de watervallen zien? Dan kan vanuit de lucht! Onderweg vlieg je over de Niagara River, de Whirpool rapids en de Rainbow Bridge. Ook zie je de gekleurde flora en fauna van Queen Victoria Park vlak voor de American Falls. Als hoogtepunt ziet u de Canadian (Horseshoe) Falls waar de regenbogen komen en gaan. 

Wat is er nog meer te doen?

Zoals je al kon lezen is de Niagara Falls een grote kermis. Maak een paar rondjes in het lichtgevende reuzenrad of bezoek een 35 minuten durende film over de Niagara Falls in het Imax filmtheater. In de avond kun je talloze musea en spookhuizen bezoeken of spelletjes spelen in een van de arcadehallen. Daarbij zijn er ook nog kabelbanen langs het water, een vogel- en reptielenpark, fel verlichte bowlingbanen en een mini golfbaan. In de zomerperiode, van mei tot oktober, worden de bezoekers ook nog getrakteerd op een prachtige vuurwerkshow welke 2 keer in de week te zien is boven de watervallen. Een adembenemend spektakel, en een prachtige manier om een verblijf in Niagara Falls af te sluiten.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook