Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

De ‘Big Five’ van New England

23 juni 2017 door Elske Doets

New England is niet altijd direct ‘top of mind’ bij veel reizigers. Maar voor het 'klassieke' Amerika vakantie moet je in New England zijn. Wij laten je graag kennismaken met de ‘Big Five’ van New England. 

Nubble Lighthouse - Maine - Amerika - Doets Reizen

De vuurtorens van New England

Vooral langs de kust van Maine, op Cape Cod en bij Martha’s Vineyard kun je genieten van vuurtorens, maar deze zijn niet altijd even goed benaderbaar. Nubble Lighthouse bij Cape Neddick in Maine is één van de bekendste vuurtorens. Deze staat prachtig op een rotsachtig eiland voor de kust en is dan ook zeer fotogeniek. Wij vonden met name de vuurtoren op het eiland Martha’s Vineyard in Edgartown bij Harbor View bijzonder. De witte vuurtoren ligt op een zandschiereilandje en je kunt ernaartoe lopen. Sowieso is Martha’s Vineyard een sprookjesachtig eiland, waar niet voor niets de ‘Rich and Famous’ graag hun vakantie doorbrengen. 


De covered bridges van New England

In New Hampshire zagen wij de mooiste overdekte bruggen, de zogenaamde ‘covered bridges’. Het allermooiste exemplaar vonden wij de roodgekleurde brug in Jackson, waar je nog met je auto doorheen kunt rijden. Deze historische bruggen dateren van het einde van de 19e eeuw en het begin van de vorige eeuw, en zijn gebouwd over rivieren. De covered bridges kregen een houten dak om de brug te beschermen tegen sneeuw en ijzel. Ook zagen wij in Conway een hele mooie brug, t.w. de Swift River Bridge in de White Mountains. Deze is helaas niet meer in gebruik maar wel prachtig gerestaureerd. In Maine vind je een prachtige en hout gekleurde covered bridge over een spoorweg. De spoorbruggen waren extra hoog en daardoor ook een beetje mysterieus qua uitstraling wat ons betreft. 

Witte kerkjes en witte huizen met groene luiken

In Stowe heb je zo’n typische, spierwitte en spitsgevormde kerktoren met daaromheen een idyllisch dorpscentrum, bestaande uit witte houten huizen met groene luiken. Stowe is al wat meer ontwikkeld, en eigenlijk vonden wij de dorpjes langs Highway 2 in Maine veel meer authentiek en tot onze verbeelding spreken. Als je de schilderijen van Edward Hopper kent, dan herken je direct de sfeer, het uiterlijk en de eenzaamheid. 


Barns

In Vermont kun je de mooiste ‘barns’ zien, ofwel boerenschuren. Deze veelal roodgekleurde schuren hebben karakteristieke witte torentjes, ook wel ‘cupolas’ genoemd. Ook sieren op veel schuren de zogenaamd gelukbrengende ‘Barnstars’, een vijfpuntige ster. Nog specialer zijn de ronde schuren. In het openluchtmuseum van het Shelburne Museum in Vermont kun je nog een originele ronde rode barn zien. 


Shakers

Heel bijzonder is deze bijna uitgestorven religieuze sekte. Deze gemeenschap lijkt een beetje op de ‘Amish’. De Shakers zijn zelfvoorzienend, pacifistisch, celibatair en hopen door hard te werken en door te bidden in tranche een tweede hemel op aarde te creëren. Kenmerkend voor de Shakers zijn de prachtige tijdloze houten stoelen, opbergdozen, quilts en ook hun ronde schuren. In Pittsfield, Massachusetts, kun je een bijzonder openluchtmuseum bezoeken en kennismaken met hun levenswijze en werk. 

Ook noemenswaardig is de natuurlijke diversiteit van New England. De natuur in Acadia National Park in Maine is indrukwekkend ruig, en deze doet vrijwel niet onder aan de natuur in bijvoorbeeld West Canada. De White Mountains en de Green Mountains met Mount Washington als hoogtepunt zijn ook prachtig. De mix van dit alles is verrassend in New England en maakt het met recht tot een prachtig gebied! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook