Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het waterpark van Universal Orlando: Volcano Bay

10 mei 2024 door Luna Schraal

In dit blog neem ik jullie mee naar een van de meest spectaculaire waterparken die ik ooit heb bezocht: Volcano Bay. De thematisering, de diversiteit aan glijbanen en het ruime aanbod aan eten maken van dit waterpark een bijzondere ervaring!

De entree

Bij binnenkomst in Volcano Bay word je meteen verrast door de spectaculaire aanblik van de gigantische vulkaan, Krakatau, die trots in het midden van het park staat. Deze vulkaan is niet alleen een visueel spektakel; je vindt er ook enkele van de meest gave waterattracties van het park!

Volcano Bay Waterpark - Universal - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen

Kluisjes en waterproof horloge

Allereerst is er een ruim aanbod aan kluisjes in het park. Je hebt ze er in verschillende maten – small, medium en family – met verschillende prijzen. Mijn vriend en ik hadden samen genoeg aan een medium kluisje.

Bij binnenkomst krijg je een waterproof horloge waarmee je als het ware kunt ‘inchecken’ voor een glijbaan. Je houdt je horloge tegen een totempaal bij de betreffende attractie en vervolgens sta je in een virtuele wachtrij. Dit heeft als voordeel dat je niet in de rij zelf hoeft te wachten! Je kunt maar voor 1 glijbaan tegelijk in de virtuele wachtrij staan. Gelukkig  zijn er genoeg waterglijbanen in Volcano Bay waar ‘walk on’ bij staat. In dat geval hoef je je horloge niet te scannen en kun je gelijk glijden!

Volcano Bay Waterpark - Universal - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen

Waterglijbanen

We beginnen gelijk bij mijn favoriete: Krakatau Aqua Coaster. Ik hoor jullie denken ‘Een Aqua Coaster? Is dit een achtbaan?’. Nee, het is niet een ‘echte’ achtbaan, maar het komt er wel aardig bij in de buurt! Je zit in een soort kayakbootje, zonder beugels, en vliegt door de baan heen. Over de kop ga je niet! Wél word je gelanceerd door magnetische technologie wat ze ook toepassen bij launches van een achtbaan.

Tip

Voor Krakatau Aqua Coaster staat altijd een lange wachtrij, vaak de langste. Daarom is het handig om bij aankomst deze waterglijbaan meteen te ‘reserveren’ met je horloge, zodat je verzekerd bent van een ritje Krakatau!

Gegarandeerde adrenalinekick

Voor de echte thrillseekers onder ons is Ko’okiri Body Plunge de perfecte waterglijbaan. Bij deze glijbaan moet je rechtop staan en klapt het plateautje waar je op staat onder je weg! Hierna volgt een bijna verticale, vrije val van 38 meter hoog die je door de hart van de vulkaan stuurt. Gegarandeerd een adrenalinekick!

Rustiger ervaring

Voor degenen die op zoek zijn naar een wat rustiger ervaring, biedt Volcano Bay ook genoeg opties. De Lazy River, genaamd Kopiko Wai Winding River, is de ideale manier om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap van het park.

Geweldig voor het hele gezin

Wat ik zo geweldig vind aan Volcano Bay, is dat het echt iets biedt voor alle leeftijden. Voor gezinnen met jonge kinderen is er de Runamukka Reef, een waterspeelplaats dat lijkt op een rif met talloze interactieve speeltoestellen, kleine glijbanen en waterkanonnen. Het is een veilige en spannende plek waar kinderen urenlang kunnen spelen.

Volcano Bay Waterpark - Universal - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen

A lot of food!

Na al die glijbanen krijg je natuurlijk trek. Gelukkig heeft Volcano Bay een uitgebreide selectie aan eetgelegenheden die even divers als smakelijk zijn. De keuze is reuze! Van zeevruchten tot BBQ, er is voor ieder wat wils! En vergeet zeker de heerlijke cocktails niet! 

Gerelateerde reizen