Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek alle parken van Walt Disney World in Orlando

30 april 2024 door Luna Schraal

In maart 2024 ben ik twee weken naar Walt Disney World in Orlando geweest. Al jaren stond deze reis bovenaan de bucketlist van mij en mijn vriend. In dit blog neem ik jullie mee naar de vier parken van Walt Disney World: Magic Kingdom, Hollywood Studio’s, EPCOT en Animal Kingdom.

Leuk weetje: qua omvang is Walt Disney World net zo groot als heel San Francisco en twee keer zo groot als Manhattan!

1. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (9)

Magic Kingdom

We beginnen bij Magic Kingdom, het iconische eerste park van Walt Disney World dat geopend werd in 1971. Het moment dat je door de entree richting Main Street loopt en je dan eindelijk voor de allereerste keer Cinderella’s Castle ziet, is magisch! Mijn hart maakte een sprongetje. 

2. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (104)

Een hoogtepunt was de klassieke parade waar Disney-figuren vrolijk langs de enthousiaste menigte dansen en je je ogen uitkijkt naar de prachtige paradewagens. 

3. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (29)

Als liefhebber van attractieparken keek ik enorm uit naar de talloze belevenissen die ons te wachten stonden. De eerste attractie die mijn vriend en ik bezochten was Space Mountain, een achtbaan waar je als het ware door de ruimte vliegt. Grappig om ‘deze versie’ van Space Mountain nu eindelijk gedaan te hebben; een soortgelijke Space Mountain staat namelijk ook in Disneyland Paris! Het verschil tussen beide versies is dat je bij deze Orlando-versie achter elkaar zit in plaats van met zijn tweeën naast elkaar. Bovendien ga je in de Parijs-versie ook nog eens over de kop. Beide versies zijn overigens geweldig om mee te maken.

We gaan snel door naar de volgende attractie: Tron Lightcycle. 

4. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (77)

Tron Lightcycle, gebaseerd op de film Tron, is een achtbaan waar je als het ware op een motor zit. Je racet tegen een andere partij en scheurt door de baan… spectaculair! Nog een iconische achtbaan is: Big Thunder Mountain Railroad. Zet je mijnhelm maar op, want in deze mijntrein-achtbaan vlieg je op onnavolgbare wijze door het canyon-gebied heen. Deze achtbaan staat eveneens in Disneyland Paris, maar ook hier geldt: de versies zijn net weer even anders. 

5. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (48)

Wij eindigden de dag met de welbekende vuurwerkshow ‘Happily Ever After’ van Magic Kingdom. Deze vuurwerkshow staat elke avond om 8:45 PM geprogrammeerd. Een perfecte afsluiting van deze magische dag!

6. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (98)

Hollywood Studio’s

Spots on! Hollywood Studio’s voelde als een levensechte stap achter de schermen van de filmindustrie. Het park combineert klassieke charme met gave attracties. Mijn favoriete Disney-attractie van Disneyland Paris staat ook in dit park, te weten: The Twilight Zone Tower of Terror. Deze moest ik natuurlijk proberen! Vind ik hem beter dan in Disneyland Paris? Dat is lastig te zeggen. Ze hebben beide hun eigen charmes, maar ook hier was het weer een favorietje! 

7. Disney Hollywood Studio's - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (98)

Door naar het Star Wars-themagebied. Hier hebben mijn vriend en ik ‘Star Wars: Rise of the Resistance’ gedaan. Het is een enorm populaire attractie waardoor er bijna altijd lange wachtrijen staan. En ik begrijp waarom! Wat een gave attractie! De scenes lijken identiek aan de scenes uit de films. Hetzelfde geldt voor de animatronics – wauw! Weliswaar ben ik geen grote Stars Wars-fan, maar deze attractie is voor werkelijk iedereen een beleving.

8. Disney Hollywood Studio's - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (30)

De avond eindigde spectaculair met de "Fantasmic!"-show, waarbij Disney-helden en -schurken tot leven kwamen in een epische strijd met vuurwerk en waterprojecties. Deze show speelt vaker overdag en is ook ‘s middags te bezoeken. De showlocatie is in een openlucht theater achter The Twilight Zone Tower of Terror. 
Tip: ga op tijd naar deze show en claim je plekje, het is namelijk een ontzettende populaire show en zal snel vol zitten.

9. Disney Hollywood Studio's - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (72)

EPCOT

Met een focus op technologie, educatie en wereldculturen, was EPCOT – het grootste park van Walt Disney World – een veelzijdige verrassing. Het park bestaat uit twee delen: Future World en World Showcase.

10. Disney EPCOT - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (4)

In Future World vind je de achtbaan ‘Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind’, een van onze favoriete attractie van heel Walt Disney World. Met een willekeurige selectie van 6 verschillende 80’s nummers vlieg je swingend door de ruimte heen! Een fantastische rit voor jong en oud.

11. Disney EPCOT - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (70)

De World Showcase bood een culinaire en culturele tour langs 11 landen. Daarmee laat EPCOT je de wereld zien zonder Florida te hoeven verlaten! In elk werelddeel proef je ook diverse lekkernijen van dat land. Leuk, leerzaam en lekker!

12. Disney EPCOT - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (53)

Op het moment van ons bezoek was het ‘EPCOT International Flower & Garden Festival’ zojuist van start gegaan. Het park staat dan vol met bloemenkunstwerken van de bekende Disney-figuren. Je kijkt je ogen uit. Het is een prachtige ervaring. Meestal vindt dit festival plaats van eind februari t/m eind mei. 

13. Disney EPCOT - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (31)

Dit park heeft ook zijn eigen vuurwerkshow… en wat voor één! Het is een combinatie van een spectaculaire waterfonteinenshow, met projecties op het water en met kleurrijk vuurwerk op de maat van de muziek. Genieten maar… Een mooie afsluiter van je dag in EPCOT!

14. Disney EPCOT - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (84)

Animal Kingdom

Animal Kingdom was een geweldige mix van attractiepark en veel groen. In dit uitgestrekte park leven maar liefst 1.500 dieren. Zodra je het park binnenkomt zie je een gigantische boom met allemaal dieren erin gegraveerd. The Tree of Life is het icoon van Animal Kingdom.

15. Disney Animal Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (10)

Een van de highlights van het park is Pandora: The World of Avatar. Dit hele themagebied is schitterend en gedetailleerd nagebouwd van de Avatar-films! ‘Avatar Flight of Passage’ in Pandora – The World of Avatar was een onvergetelijke ervaring. Je vliegt er door de adembenemende virtuele landschappen van Pandora. Terwijl je aan het vliegen bent, heb je echt het idee dat je voor een aantal minuten zelf een Avatar bent. 

16. Disney Animal Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (70)

Tip: Bezoek Pandora als het even kan ook in de avond, als het donker is. Het hele themagebied is uitgelicht en verlicht met allemaal kleurrijke lichtjes. Het geeft je een unieke kijk op Pandora. Absoluut een “must do” als je het mij vraagt!

17. Disney Animal Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (90)

Zin in een safari? Ook dat kan in Animal Kingdom! Bezoek de Kilimanjaro Safari’s en rijdt door het leefgebied van o.a. giraffen, olifanten, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer dieren. 

18. Disney Animal Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (66)

Hoe kijk ik terug op deze reis?

Mijn twee weken in Walt Disney World waren in één woord FANTASTISCH! Elk park is uniek en heeft een veelzijdig en spectaculair aanbod aan attracties.

‘Twee weken niet te lang?'

‘Is twee weken voor Walt Disney Word niet te lang?’ heb ik vaak te horen gekregen. Mijn antwoord? Nee, zeker niet! Je hebt die tijd nodig om van alle attracties volop te genieten.  Houd er rekening mee dat al die verschillende parken groter zijn dan wij in Nederland gewend zijn.

Walt Disney World is leuk voor jong en oud. Ik raad iedereen deze reis aan!

19. Disney Magic Kingdom - Themapark - Florida - Orlando - Amerika - Doets Reizen (43)

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook