Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Hippe plekken in New York

15 maart 2019 door Jeremy Metselaar

Word jij ook enthousiast van moderne kunstmusea? Trendy boutiques en hippe bars? New York City is dé stad waar trends worden geboren en hypes in een mum van tijd passé zijn. New York inspireert en heeft veel te bieden voor mensen die niet vies zijn van de hipster-movement en artistieke lui.

Zien & Doen

Bewandel High Line Park en eindig bij het Whitney Museum. Het wemelt hier van kunstzinnige types en trendy kunstobjecten. In de omliggende buurt, het Meatpacking District vind je veel boetiekjes en art galeries. Bezoek de buurt Williamsburg, een enclave van kunstinnige types die uitsluitend biologisch powerfood eten en genieten van lokale biertjes. In Williamsburg kun je funky cafés, foodtrucks en alternatieve designershops vinden. De meeste straten zijn voorzien van Street Art! Musea die je niet kunt missen zijn het MoMa PS 1 en het New Museum.

Eten & Shoppen

In New York volgen de hippe plekken elkaar in rap tempo op. Tegenwoordig zijn biergartens en kaasfonduen hip! Daarom zul je veel biergartens en terrasjes tegenkomen, en wij omarmen dit. De stad New York kent geen terrascultuur maar dat lijkt hierdoor voorgoed te veranderen. Radegast Biergarten in Williamsburg is leuk! Blijf je liever op Manhattan? Bezoek dan de The Top of the Standard. Vintage spulletjes kopen doe je op de Brooklyn Flea in Dumbo. Een andere horecatip is Union Pool. Dit is een sfeervolle urban garden met extra pluspunt: livemuziek! Qua looks springt Kinfolk 94 er het meeste uit. Deze houten tombe is museumwaardig en voorziet in hippe boetiekkleding en horeca.

Slapen

Wie zichzelf wil omringen door wereldberoemde DJ’s, modellen, muzikanten en prominenten binnen de entertainment-industrie verblijft in het Dream Downtown hotel. Extra pluspunt is de unieke binnentuin met zwembad en een strand. De omliggende buurt is het mekka voor hipsters en kunstzinnige types. Wil je meer luxe en uitzicht? Dan is de Standard Highline the place to be op hotelgebied. Pionier op hipster-hotel-gebied is The ACE met creatief ingerichte kamers en een iconische lobbybar waar het barst van hipsters en startups.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook