Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Tips voor een stedentrip New York met de familie

15 maart 2019 door Jeremy Metselaar

Twijfels of New York wel een kindvriendelijke bestemming is? Dat is nergens voor nodig. Want de Big Apple is juist voor gezinnen met jonge kinderen of tieners een geweldige plek.

Zien & Doen

Er zijn talloze mogelijkheden. Laten we er een paar uitpikken: Times Square met haar imposante reclameborden en mega stores. Ga hier op de foto met Woody van Toy Story en Elmo van Sesamstraat (de mascottes vragen hier geld voor). Tijdens een bezoek aan het Intrepid Museum kun je een space shuttle en straaljagers zien. Om te voorkomen dat de jonge beentjes snel moe raken kun je het beste Hop-on Hop-off bustickets regelen. Op efficiënte manier reis je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Bijzondere dieren zie je in de Central Park Zoo dat ideaal te combineren is met een bezoek aan het gigantische stadspark. Een museum die zelfs geliefd is onder de niet museumliefhebbers is het Museum of National History. Een All American Family-moment is een bezoek aan een sportwedstrijd zoals honkbal of ijshockey. Op een mooie zomerdag stap je aan boord van een zeilschip en vaar je langs Lady Liberty: het Vrijheidsbeeld.

Eten & Drinken

New York barst van horecamogelijkheden. Onze kids-friendly aanraders zijn de Tick Tock Diner in het New Yorker Hotel en de 5 Napking Burgers (keuze uit 10 verschillende hamburgers!). In de Dylan’s Candy Bar kun je terecht voor de meest uiteenlopende snoepjes en andere lekkernij. Liefhebbers van Disney shoppen de Disney Store op Times Square. Fans van Lego of Duplo moeten een bezoek brengen aan de Flagshipstore van Lego bij Rockefeller Plaza.

Slapen

Veel hotels in New York hebben hotelkamers die geschikt zijn voor maximaal twee personen. Dit is natuurlijk niet ideaal. Doets Reizen heeft hier een ideale oplossing voor. We bieden diverse kindvriendelijke hotels aan zoals het muzikale en gezellige Roxy Hotel in TriBeca. De gemoedelijke buurt en aanwezigheid van een sfeervol park maakt het Washington Sqaure Hotel in Greenwich Village tot de family-favourite. Is de aanwezigheid van een zwembad belangrijk? Dan is het Skyline Hotel, vlakbij Times Square een echte aanrader. De kamers zijn ruim en de prijs zal je verbazen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook