Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

“Ik vertrek…”, maar dan net even anders. Nederlanders in Jasper, Canada

18 juli 2022 door Joost Tijssen en Pieter van Loon

Ik vertrek

“Ik vertrek…”, maar dan net even anders. Wij, Joost en Pieter, zijn trotse eigenaren van Jasper Theater Productions en wonen midden in de Canadese Rockies! Een klassiek verhaal: je komt naar Jasper voor een zomer en je wilt er eigenlijk nooit meer weg. Zo begon ons avontuur.

Na onze prachtige vakantie in de Canadese Rockies begon het te kriebelen. Hoe zou het zijn om een periode in de Rockies te wonen? We slaan een paar bureaucratische stappen over, maar nadat het papierwerk geregeld was zijn we dan daadwerkelijk verhuist naar Jasper, Alberta. Een prachtig dorp, midden in de reusachtige Rockies. Iedere ochtend drinken we een kopje koffie met uitzicht op de bergen, we nemen onze hond Travis mee op urenlange hikes en ontwijken de beren en berggeiten op de trails.

Hechte community in Jasper

Natuurlijk is de natuur een hele grote aantrekkingskracht van Jasper, maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is: de community is hecht, aardig en behulpzaam. Het leven is letterlijk een paar schakels lager in tempo, een tripje naar de lokale supermarket kost hier langer omdat je een paar praatjes maakt. Soms moet je moeite doen om de terrassen te ontwijken omdat er altijd wel iemand zit die je kent om een drankje mee te doen. Deze gemoedelijke en warme sfeer deed ons na zes maanden besluiten om hier permanent te gaan wonen.

Theaterbedrijf in Jasper

In Nederland hadden we beide al een eigen theaterbedrijf. Ons klassieke verhaal heeft ons geinspireerd om een theatershow te maken. Hoe kunnen we bezoekers van Jasper waarschuwen voor het gevaar, hoe zorgen we ervoor dat ze niet dezelfde fout maken als wij en alle vrienden en familie achter laten! Het resultaat: een uur lange comedy show “From Jasper with Love”. We laten verschillende aspecten zien van het leven in Jasper en je voelt hem al aankomen, uiteindelijk is het een hopeloze zaak om niet van Jasper te gaan houden. Kom vooral langs als je in de buurt bent, we kijken ernaar uit om onze mede-Nederlanders te ontmoeten!

We houden ervan om ons verhaal te delen en zijn zo ook in gesprek geraakt met Melvin en Lindy van Doets Reizen tijdens een werkreis. We raakte met elkaar in gesprek toen ze bij mij in het restaurant in Jasper een meeting hadden. Het is altijd gaaf om ervaringen van bezoekers te horen en onze lokale tips en tricks te delen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je door de Rockies trekt, met de camper in de natuur of met de auto in hotels, de schoonheid van de bergen en de vriendelijkheid van de mensen zal je altijd bijblijven. En die -45 graden Celcius in de winter nemen we graag voor lief omdat we er zoveel pracht voor terugkrijgen!

From Jasper with Love

“From Jasper with Love” is een comedy sketch show over Jasper. In een uur lange show laten de acteurs verschillende kanten van Jasper zien en krijg je een kijkje in de wereld die Jasper heet. Meer informative over “From Jasper with love” lees je hier. Bonus: de eigenaren Joost en Pieter spreken vloeiend Nederlands!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook