Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De ruige Rocky Mountains

22 juni 2022 door Rachel van der Linden

Mijn hoogtepunten in de Rocky Mountains van Canada

Jasper National Park

De reis begon in het nog winterse Jasper National Park. Overal om ons heen zagen we besneeuwde bomen en bergtoppen. Een waar winter wonderland waar je dwars doorheen rijd. We maakten een stop bij Maligne Lake en had een klein sprankje hoop dat deze al ontdooid was. Toen we aankwamen op de parkeerplaats lag er al een flinke berg sneeuw. En aangekomen bij het meer was het nog bevroren. Maar dat mocht de pret niet drukken want ook bevroren zag het meer er adembenemend uit! Daarna brachten we een bezoek aan Pyramid Lake. Het meer lag er prachtig bij en de Rockies weerspiegelden in het meer. In een woord: WAUW! De kano’s lagen al klaar en je kon merken dat Jasper zich volop aan het voorbereiden is op het (hopelijk) snel komende zomerseizoen.

Icefields Parkway

We vervolgden onze route via de super indrukwekkende Icefields Parkway. Omdat ook hier alles nog besneeuwd was voelde het alsof je door een sprookjesbos reed. We overnachtten halverwege de Icefields Parkway in de Glacier View Lodge. Een super luxe lodge met een gezellige, lichte lobby. En als klap op de vuurpijl een geweldig uitzicht over de Athabasca Glacier.

Glacier View Lodge - Icefields Parkway - Alberta - West-Canada - Doets Reizen

Aan het einde van de middag gingen we met een bus naar de Columbia Icefield Skywalk. Een wandeling van een kilometer die je naar het glazen platform brengt dat uitsteekt boven de vallei. Hier ben je omringd door de prachtige bergtoppen en kliffen en zie je beneden je de indrukwekkende gletsjer valleien. Als je mazzel hebt zie je ook nog wat geitjes rond dartelen. Hier sta je echt op de eerste rij van het prachtige natuurschoon. Het fijne is ook dat je aan het eind van de middag alle ruimte hebt en je rustig kunt genieten van de omgeving.

Banff National Park

De volgende dag vervolgen we onze reis via de Icefields Parkway naar Banff National Park. We hadden wat beter weer en zagen nu wat meer van het adembenemende uitzicht. Als kers op de taart hebben we ook nog twee beren gespot langs de weg. Erg gaaf om ze zo rustig rond te zien paraderen tussen de ruige bossen. Helemaal in hun natural habitat.

Onderweg hebben we een tussenstop gemaakt bij de Johnston Canyon. Voor deze wandelroute hoef je geen professionele hiker te zijn. Je kunt op ieder gewenst moment terug en onderweg vind je bankjes waar je even kunt uitrusten. Tijdens de wandeltocht loop je over bruggen die je leiden langs de kabbelende beekjes, kletterende watervallen en zelfs door de rotsformaties. Je kunt zowel de lower falls bezoeken als de upper falls. Wij hebben de lower falls bezocht waarbij je uitkwam bij een gigantische waterval en een soort grot. Een erg populaire foto spot op deze route.

Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Verder zijn we naar Lake Minnewanka geweest. Het juweeltje in Banff National Park. Het water was super helder blauw en het was een stuk rustiger dan bij bijvoorbeeld Lake Louise, wat overigens ook nog bevroren was. Lake Minnewanka is erg rustgevend en je kunt er prachtig hiken. Ook zagen wij al een aantal kanoërs, waar het meer ook zeer geschikt voor is. Wat ook leuk is, is om een boottocht te maken over het meer. Een tip is wel om deze van tevoren te reserveren om te voorkomen dat het vol zit. Dit meer is echt een pareltje en ik raad je zeker aan om dit stukje natuurschoon te bewonderen. 

Lake Minnewanka - Banff National Park - West-Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook