Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: Koken op Captiva Island

18 december 2017 door Geertje Schuyt

Ons reisgezelschap houdt van koken en tafelen. We zijn dan ook aangenaam verrast als we bij aankomst in ons strandhuis op Captiva een goed geoutilleerde keuken aantreffen. Buiten staat een mooie Weber-gasbarbecue tussen de mangroven.


Boodschappen hebben we al bij de Publix van Fort Myers gedaan, vlak voor de tolbrug naar Sanibel. Dat is een reusachtige supermarkt met veel grote verpakkingen, maar ook veel groente en fruit. De koelkast kan de hoeveelheid eten en drinken voor 10 personen goed aan. Voor de kinderen maken we regelmatig Amerikaanse pancakes en hotdogs klaar. We eten natuurlijk ook spareribs en hamburgers van de barbecue.


Op zondagochtend gaan we naar de Farmers  Market op Sanibel: www.sanibelcaptiva.com/story/S... . Hier worden de lekkerste, lokale producten verkocht. Naast het gemeentehuis zijn onder de palmen een 25-tal partytenten neergezet. We kopen een beker koffie en zoeken een bagel uit. Langzaam kuieren we langs de kramen. Vandaag kiezen we verse vis, fruit, groente en crabcakes voor bij de borrel. Eén van de kinderen is jarig. Daarom kopen heerlijke key lime pie en carrotcake om de verjaardag te vieren. ’s Avonds wordt de vis klaargemaakt op de barbecue. Het is goed tafelen op de porch bij de ondergaande zon, echt genieten. Al moeten we, eenmaal thuis, wel wat extra kilo’s kwijt zien te raken


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook