Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Vakantie Amerika tip: New England

1 mei 2015 door Elske Doets

Afgelopen najaar heb ik een reis door New England mogen maken. Het is een fantastisch mooi gebied, dat zowel in de zomermaanden als de herfst erg geschikt is om te bezoeken. New England ligt in het Oosten van de USA, en beslaat zes staten: Connecticut, Rhode Island, Massachussets, Maine, New Hampshire en Vermont.

Mystic - Connecticut - Amerika - Doets Reizen

Wij zijn gestart met een vlucht naar New York, waarbij wij de volgende dag langs de kust naar Boston zijn gereden. Dit deden we niet in een dag, maar binnen een kleine week. Dit raad ik iedereen aan! Via Mystic zijn wij naar Cape Cod gereden. De kustplaatsjes zijn echt zo mooi en schattig! Het is er heel knus, met prachtige havens. Newport is een ontzettend mooie locatie, gelegen op Rhode Island. Er zijn eorme mansions waar je een tour doorheen kunt maken. Het zijn echt grote landhuizen, zoals die van de Van der Bilts en de Astors. Langs de kust kun je de Cliffwalk lopen, deze is maar liefst vijf kilometer lang, waarbij je aan de ene kant de kustlijn ziet, en aan de andere kant de enorme achtertuinen van de landhuizen.  Zelf hebben wij hier niet overnacht, maar we hadden dit zeker gedaan als we de tijd hadden gehad.

Cape Cod - Massachusetts - Doets Reizen

Op Cape Cod verbleven wij twee nachten, maar ik zou iedereen aanraden hier drie nachten te verblijven. Wij zijn één dag bij Martha’s Vineyard terecht gekomen. Zoek je de rust, bij een stukje strand, een bebost gebied en met een stukje historie, dan ben je hier op het goede adres. Dit jaar bieden wij ook een reis aan waarbij je een nacht op Martha’s Vineyard verblijft, (uiteraard kan dit ook langer). Het is heerlijk om hier te zijn. Verder is er op de Cape onder andere de mogelijkheid om een walvistocht te maken, vanaf het puntje van de Cape, Provincetown.

Beacon Hill - Boston - Massachusetts - Doets Reizen

Boston: wat een leuke, gezellige en mooie stad! Het is een jonge stad, maar tegelijkertijd ook oud. Jong vanwege de universiteiten, zoals Harvard (echt een bezoek waard),en oud, vanwege de prachtige monumenten die er te vinden zijn. De Freedom Trail is een rode lijn van zes kilometer die door de stad heen loopt. ze brengt je langs alle monumenten die te maken hebben gehad met de Burgeroorlog.  The Boston Common en the Public Garden zijn heerlijk een uurtje tot rust te komen en er te lunchen. Het is ideaal om hier twee nachten te verblijven.

Bij Kennebunkport zijn we inmiddels belandt in de staat Maine. Dit plaatsje is onderdeel van de Kennebunks, met prachtige kustlijnen en mooie havens. 's Ochtends hebben we een paddleboard-tour gemaakt. We peddelden heerlijk rustig langs de mooie bootjes. Vanaf het water zie je de dingen toch anders dan vanaf het vasteland.

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

De volgende stop was North Conway, gelegen in de White Mountains in de staat New Hampshire. Dit was dankzij haar bergen weer totaal iets anders. Wij waren hier twee nachten, en hebben overdag een stoomtrein-tocht gemaakt naar de top van Mount Washington. Jammer genoeg hadden wij last van mist, maar als het hier helder weer is, heb je een fantastisch uitzicht over het hele gebied. Je kan hier heerlijk wandelen. In dit gebied hebben we voor het eerst de Covered Bridges gezien. Dit zijn bruggen gemaakt van hout. Ze zijn er in diverse maten: lang, kort, breed, smal en hebben verschillende kleuren.

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Op weg naar Stowe, gelegen in de staat Vermont, zijn we via de Kancamagus Highway gereden. Het is een prachtige route, met vergezichten over de bergen. Vooral in de Indian Summer zijn de kleuren echt waanzinnig mooi! Ook hier kan je diverse wandelingen maken en picknicken.

In Stowe zelf verbleven we in de Trapp Familiy Lodge. Gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de familie Von Trapp. Inmiddels is het een hotel, met een Oostenrijkse sfeer, gelegen op een berg. Achter de lodge zijn diverse wandelmogelijkheden, dus ook hier hebben wij een stuk gewandeld. Zelf verbleven we hier één nacht, maar ik kan iedereen aanraden om hier twee nachten te verblijven. Je kan er ook een dag gaan mountainbiken, want er is een fietsverhuur bij het hotel. De rest van de middag hebben we een bezoek gebracht aan de Ben & Jerry ijsfabriek. Dit is ook een must-do!

Kancamagnus Highway - White Mountains - New Hampshire - Amerika - Doets Reizen

Lake Placid hoort officieel niet bij New England, maar ligt er niet ver vandaan, in de Adirondacks (een van de grootste natuurreservaten, op Alaska na). Het is een olympisch dorp, gelegen aan diverse meren. Toch zal je denken: weer bergen?! Dat klopt, maar toch waanden wij ons weer in een andere omgeving.  Het is heel goed om hier twee nachten te blijven. De volgende ochtend hebben wij per gondeltocht de Whiteface Mountain bezocht. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de diverse meren. Als het echt helder weer is, kun je Montreal zelfs zien liggen.

Via route 100, langs de Green Mountains, kwamen we terecht in Sturbridge. Tijdens deze route rijd je constant langs de Green Mountains, met diverse watervallen, en covered bridges. Dit zorgt voor een fantastische reis. Onderweg zijn er ook diverse trails, voor mooie wandeltochten.

Deze reis zijn wij geëindigd in New York. Wat een wereldstad! Deze stad verveelt nooit. Wij verbleven hier drie nachten. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen in de ‘Big Apple’, dat je echt keuzes moet maken. Wij hebben onder andere het volgende gedaan: een fietstocht Central Park, een bezoek aan een Jazzclub, maar ook Ground Zero, Battery Park en Miss Liberty, Time Square en The Top of The Rock bij Rockefeller Center hebben wij ook niet overgeslagen. 

Brooklyn Bridge - New York - Doets Reizen

Heb je vragen? Ik help je graag!

Bekijk hier onze auto rondreizen naar New England

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook