Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Natuur en vertier in Zuid West USA

10 november 2015 door Angela Kuijs

Voor de eerste keer op vakantie naar Amerika? Dan is Zuidwest USA misschien de juiste bestemming voor jou. De perfecte combinatie van steden, nationale parken en prachtige landschappen zoals de kustroute de Highway #1 vind je hier allemaal. 

De steden van zuidwest USA

Los Angeles

Een auto is in deze stad geen overbodige luxe want Los Angeles is een grote stad. Een van de leuke plekken om te verblijven is Santa Monica. Hier vind je de Santa Monica Pier met de boulevard, gezellige restaurantjes en veel vertier de hele dag door. De stranden ten zuiden van Santa Monica zijn ook heerlijk om te verkennen. Met de auto ben je in een half uur in Hollywood en Beverly Hills en met drie kwartier bij de Universal Studio's. Bezoek de Walk of Fame of rijd door de straten van Beverly Hills. 

Hotel Hacienda - San Diego - California - Amerika - Doets Reizen

San Diego

In San Diego Old Town ga je terug in de tijd en krijg je een kijkje in het 'oude San Diego'. De Mexicaanse sfeer is hier aanwezig en je vindt er dan ook vele Mexicaanse winkeltjes en restaurants. In het nieuwe centrum van San Diego ligt een vliegdekschip, de USS Midway. Dit vliegdekschip heeft gediend in onder andere de Golf Oorlog en met een audiotour kun je het hele schip bekijken. Andere leuke bezienswaardigheden in San Diego zijn het Gaslamp Quarter en El Coronado, waar het goed toeven is op het strand. 

Viva Las Vegas

Las Vegas blijft overweldigend. Op de Strip vind je de themahotels waar je naar binnen kan om een kijkje te nemen. Zo zie je in het Paris Hotel vanbinnen de poten van de Eiffeltoren en bij het Venetian hotel varen zowel binnen als buiten gondels waar je een tochtje mee kunt maken. Ga ook zeker de Stratosphere toren op. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de Strip, vooral 's avonds als de stad helemaal verlicht is. 

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

San Francisco

Een stad waar je even bij kunt komen. Huur fietsen om vanaf Fisherman's Wharf langs het water over de Golden Gate Bridge te fietsen. Stop aan de overkant om te genieten in het plaatsje Sausolito, wat Italiaans aandoend. De rest van de stad is beter te voet te doen en niet met de fietsen. Gebouwd op hoge heuvels is dit namelijk een flinke klim. Een aantal bezienswaardigheden zijn Alcatraz, Lombard Street, Painted Ladies en ook een honkbalwedstrijd van de SF Giants is een aanrader!

De natuur van Zuidwest USA

Sabino Canyon - Tucson - Arizona - Doets Reizen

Het wilde westen

Voor het echte wilde western gevoel is een verblijf op een ranch in Tucson een must. Een van deze ranches is de Tanque Verde Ranch, dat is gelegen in Saguaro National Park en huisvest vele huizenhoge cactussen. Door middel van de activiteiten op de ranch ontdek je als een cowboy het park te paard of per mountainbike. Via de Apache Trail is de oude handelsroute van de indianen en is zo'n 20 mijl off road. Je rijdt langt langs het Apache Lake en hebt mooie uitzichten. Je rijdt via deze weg richting Sedona, waar je nog even in dezelfde sfeer blijft. Leuke restaurantjes, winkeltjes en art galleries vind je in het plaatsje Sedona. Sedona ligt in de Oak Creek Canyon, omgeven door prachtige rode rotsformaties. Een echte must do in de omgeving van Sedona is de Broken Arrow Jeeptour van Pink Jeeptours. Deze twee uur durende tour per 4x4-jeep wordt begeleid door een gids die je alles vertelt over de omgeving. Het is een ruige tour, je rijdt dwars over de rotsen van de Oak Creek Canyon heen. Erg bumpy maar super fun!

Prachtige canyons

Grand Canyon

Een van de bekendste parken van de Verenigde Staten: de Grand Canyon. Vanuit de South Rim kom je met de auto gemakkelijk bij de vele spectaculaire uitzichtpunten. Voor de ultieme beleving maak je in de ochtend een helikoptervlucht, want pas dan zie je hoe groot en diep die echt is!

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

Antelope Canyon

Page is de perfecte plaats om de Antelope Canyon te bezoeken. Onder begeleiding mag je de canyon bezoeken. Eenmaal binnen in deze 'slot canyon' word je overweldigd door de schoonheid van de prachtig gevormde, golvende rode rotswanden. Vanwege het zonlicht dat door de bovenkant van de canyon naar binnen schijnt, krijgen de rotswanden prachtige rode kleurschakeringen die met het uur veranderen. Vanuit Page kan je ook nog Horeshoe Bend bezoeken. Dit is een rivier in de vorm van een hoefijzer. Het water heeft een groene en blauwe kleur, wat te gek afsteekt bij de rode rotsen eromheen.

Bryce Canyon

Wat kleiner dan de Grand Canyon, maar niet minder indrukwekkend. Bryce Canyon is met name populair door de wonderlijke amfitheaters bestaande uit puntvormige zand- en kalkstenen rotsen. De bijzondere geologische verschijning van Bryce Canyon is met name zo speciaal door de geologische kleurenmix van wit, roze, oranje en rood. Kleuren die tijdens zonsopgang en -ondergang nóg mooier zijn vanaf de uitzichtpunten Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point, Bryce Point en de absolute topper: het Amfitheater. Dit populaire punt kijkt uit op een canyon met duizenden pieken in de meest royale kleuren. De verschillende uitzichtpunten zijn eenvoudig te bereiken via de wandelpaden en er rijden shuttlebussen die je van het ene uitzichtpunt naar het andere brengen.

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

De prachtige kust in Californië 

Tussen San Francisco en Los Angeles vindt je een heel mooi stukje van de Highway #1. Het aller- allermooiste stukje van de Highway 1 is zonder twijfel de Big Sur. Na elke bocht ben je geneigd te stoppen en te genieten van de fenomenale uitzichten. Tip: neem de tijd en rijd de Big Sur altijd na het middaguur zodat je geen last hebt van de mist en optimaal kunt genieten. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook