Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Neem een kijkje op de spierwitte duinen van New Mexico

24 juni 2016 door Elske Doets

Een bizar natuurverschijnsel zijn de witte gipsduinen bij Alamogordo in New Mexico. In het begin van het park lijkt het wat op de duinen met helmgras in Nederland. Als je iets verder doorrijdt zie je spierwitte gipsduinen, die letterlijk en figuurlijk oogverblindend wit zijn. Nog witter dan sneeuw. Een bezoek is het zeker waard wanneer je naar het zuiden van Amerika reist. 

White Sands National Monument 

Vergeet je zonnebril niet wanneer je een bezoek brengt aan het White Sands National Monument. Vanwege de reflectie van het zonlicht op de spierwitte oppervlakte, is het bijna onmogelijk om zonder bescherming voor je ogen langere tijd in dit gebied te verblijven. De Alamogordo strekt zich uit over een gebied van 500 vierkante meter. De grote spierwitte zandvlakte, wordt afgewisseld met glooiende duinen, is miljoenen jaren geleden ontstaan door erosie van omliggende bergen die veel gips bevatten. Je kunt de duinen beklimmen, sleeën of op het zand lekker voetballen. Naast een zonnebril is een hoed ook een aanrader. 

 

Bezoek Alamogordo

Naast deze spierwitte zandvlakte en duinen zijn er nog meer bezienswaardigheden. In Alamogordo vind je namelijk ook een aantal interessante bezienswaardigheden. Denk aan het Museum of Space History waar je een kijkje kan nemen in de International Space Hall of Fame. Ben je gek op treinen? Stap dan zeker binnen bij het Toy Train Depot, waar je een grote collectie van modeltreinen kan vinden. Ten noorden van Alamogordo vind je de Three Rivers Petoglyph National Recreation Site. Je kan hier meer dan duizenden rotstekeningen van de Mogoloon indianen bewonderen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook