Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

De spectaculaire wereld van Mesa Verde National Park

25 april 2017 door Elske Doets

Op een foto lijken ze heel klein, maar in werkelijkheid zijn de rotswoningen waar de indianen in leefden erg groot. Deze zogenaamde 'Cliff Dwellings' kan je vergelijken met appartementsgebouwen uit de 11e en 13e eeuw. Daar kunnen zelfs de grachtenpanden in Amsterdam niet tegenop!

Mesa Verde National Park - Colorado - Doets Reizen

Mesa Verde National Park 

Aangekomen in Mesa verde National Park bij de rotswoningen van de indianen weet je even niet waar je moet kijken. Dit park is een ‘Unesco World Heritage Site’ waar je meer dan 1200 verlaten Indiaanse rotswoningen kunt bezichtigen. Het ligt hoog op een berg van circa 2450 meter waarin een canyon is uitgesleten. Hierin zijn rotswoningen gemaakt, zogenaamde ‘Cliff Dwellings’. Balcony House is een van de spannende huizen om te bezoeken want je komt er alleen via een 10 meter hoge ladder en kruipend door een tunnel. Een tocht die je alleen onder begeleiding van een park ranger mag maken. Maar dan zie je ook wat! Wanneer je in het huis staat bevindt zich daar de 'kiva'. Een rondje ruimte waar ceremonies werden gehouden en nu voel je hier nog de spirituele rust. Het is dan ook erg bijzonder dat de 'Cliff Dwellings' kennelijk plotseling zijn verlaten. Het is nog steeds een raadsel wat hier de reden van is geweest. 

Wupatki National Monument - Arizona - Doets Reizen

Nog niet uitgekeken op de rotswoningen? 

Op meer plekken in de USA vindt je de indiaanse rotswoningen terug en weer allemaal met een andere sfeer en opzet. Zo kun je een bezoek brengen aan Montezuma National Monument op weg naar Sedona in Arizona. Sla dan ook zeker Wupatki National Monuniet niet over op weg naar de Grand Canyon omdat je hier ook rond mag lopen in de rotswoningen. In New Mexico vind je veel pueblo's terug. In deze rood/oranje van leem gemaakte appartementen  wonen de Pueblo Indianen. De Taos Pueblo is de meest indrukwekkende en ook een Unesco World Heritage Site. Het is niet gemakkelijk om deze pueblo’s te zien omdat de First Nations strenge regels hebben voor bezoekers. Respecteer dat dit hun culturele erfgoed is. Santa Fe is een mooie uitvalsbasis om deze pueblo's te bezoeken. Verblijf in het levendige centrum van een bijna on-Amerikaanse stad met veel invloeden van de Spaanse kolonisten en indianen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook