Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Museumtips in Santa Fe en Tucson

25 april 2017 door Elske Doets

Bij een bezoek aan de four corner area, waaronder Utah, Colorado, Arizona en New Mexico vallen, zijn er een aantal musea die je niet mag overslaan. Achterhaal de indrukwekkende verhalen en leer meer over de geschiedenis..

Georgia O’Keeffe Museum

Santa Fe is een stad met veel kunst, art galeries en musea. Het Georgia O’Keeffe Museum is er hier een van. Deze kunstenares bracht het laatste deel van haar leven in New Mexico door en was voor haar tijd (jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw) erg vooruitstrevend. Haar stijl is een mix van abstract en figuratief. Ze schilderde veel kubistische gebouwen, super close ups van bloemen en schedels van koeien, voor die tijd erg modern.


Pima Air Museum in Tucson

In Tucson is het Pima Air Museum niet te missen. Op weg naar het museum rijd je al langs diverse vliegtuigkerkhoven, gelegen in de woestijn. Eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit, hier zijn binnen en buiten honderden vliegtuigen tentoongesteld. De B17, de B36, de B52, RS71, straaljagers maar ook presidentiële vliegtuigen, helikopters en nog veel meer. 


Tegenover het museum ligt de Davis Montham Air Force Base, waar je de nodige vliegbewegingen kunt zien. Ook zijn er mogelijkheden om site tours naar deze basis te maken vanuit het museum. Het was erg bijzonder dat er bij veel vliegtuigen een gepensioneerde oorlogsveteraan stond die dat type vliegtuig ook gevlogen had. Zij vertelden aan de hand van hun ervaringen over het vliegen en de oorlog waarin zij vlogen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook