Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Museumtips in Santa Fe en Tucson

25 april 2017 door Elske Doets

Ooit wel eens gehoord van de Four Corner Area? De Four Corner Area duidt een gebied aan met vier Amerikaanse staten. Dit zijn Utah, Colorado, Arizona en New Mexico. Tijdens je rondreis door Amerika mag je in dit gebied een aantal musea niet overslaan. Achterhaal de indrukwekkende verhalen en leer meer over de geschiedenis van Amerika. 

Georgia O’Keeffe Museum in Santa Fe

Santa Fe is een stad met veel kunst, art galeries en musea. Het Georgia O’Keeffe Museum is een van de bezienswaardigheden in Santa Fe. De kunstenares Georgia O'Keeffe bracht het laatste deel van haar leven in New Mexico door en was voor haar tijd (jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw) erg vooruitstrevend. Haar stijl is een mix van abstract en figuratief. Ze schilderde veel kubistische gebouwen, super close ups van bloemen en schedels van koeien, voor die tijd erg modern.


Pima Air Museum in Tucson

In Tucson is het Pima Air Museum niet te missen. Op weg naar het museum rijd je al langs diverse vliegtuigkerkhoven, gelegen in de woestijn. Eenmaal aangekomen kijk je je ogen uit, hier zijn binnen en buiten honderden vliegtuigen tentoongesteld. De B17, de B36, de B52, RS71, straaljagers maar ook presidentiële vliegtuigen, helikopters en nog veel meer. 


Tegenover het museum ligt de Davis Montham Air Force Base, waar je de nodige vliegbewegingen kunt zien. Ook zijn er mogelijkheden om site tours naar deze basis te maken vanuit het museum. Het was erg bijzonder dat er bij veel vliegtuigen een gepensioneerde oorlogsveteraan stond die dat type vliegtuig ook gevlogen had. Zij vertelden aan de hand van hun ervaringen over het vliegen en de oorlog waarin zij hebben gevlogen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook