Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek Chicago

4 november 2016 door Elske Doets

Chicago is een stad waar je zintuigen tot in de puntjes worden geprikkeld. Alleen al de ligging aan Lake Michigan en aan de Chicago River maakt de stad fascinerend. De stad zal je verrassen. Er is voor elk wat wils. Van imposante wolkenkrabbers tot historische en architectonische gebouwen, musea en winkelcentra van topklasse. Ontdek Chicago tijdens een stedentrip of als stopover. 

Chicago 360 Illinois - Chicago - Illinois - Doets Reizen

Bij aankomst in Chicago wordt je direct gegrepen door de fascinerende skyline, waarbij de imposante wolkenkrabbers domineren. Wij nemen je mee langs een aantal hoogtepunten die je niet over kunt slaan. 

Indrukwekkende gebouwen in Chicago

Van imposante wolkenkrabbers tot historische en architectonische gebouwen, musea, muziek en winkelcentra. Veel van deze gebouwen zijn een bezoek waard. Het Art Institute of Chicago is erg indrukwekkend, vooral door het licht en ruimte waarin kunstwerken zijn tentoongesteld. De afdeling met schilderijen van impressionisten en beelden van Rodin is het hoogtepunt. Omdat Chicago architectonisch zo bijzonder is kun je in dit museum ook veel zien en leren over de architectuur, met veel invloeden van 'Art Deco' en Frank Lloyd Wright. Het ‘Wrigly Building’ is ook een bijzondere verschijning. Het witte marmer, de toren die geïnspireerd is door de Giralda Kathedraal uit Spanje, de loopbrug tussen de 2 gebouwen en de ligging aan de groen gekleurde Chicago River maken het tot een juweel. De Marina Towers, de Tribune Tower, Trump Tower en de Carbide & Carbon toren zijn prachtige gebouwen. Tip: Maak een boottocht over de Chicago River waarbij je uitleg krijgt over de architectuur. Voor de 'dare devils' is een bezoek aan de Willis Tower een aanrader. Op de 103e verdieping van het gebouw vind je het skydeck. Stap in een soort plexiglazen erker in, zet je hoogtevrees opzij en kijk de diepte in. niet alleen het uitzicht van de Willis Tower is prachtig, maar ook de John Hancock Tower is een bezoek waard. Deze wolkenkrabber ligt heel erg mooi aan Lake Michigan je ziet stranden, alle historische & moderne wolkenkrabbers zoals de hoge Willis Tower en het Millennium Park. Als extra attractie kun je in de ‘Tilt’, een schuine bak die je vanaf de 94e verdieping in stukje naar beneden laat zakken. Echt iets voor ‘thrill seekers’.  

De stadsparken van Chicago

De zintuigen worden verder geprikkeld in het Jay Pritzker Pavilion in het Millennium park direct aansluitend op het museum. Je loopt eerst door een moderne kruiden tuin en dan zie je een soort moderne stalen leeuwen kop constructie waar openluchtconcerten worden gegeven in de zomer. Op de achtergrond liggen moderne wolkenkrabbers. Zoek naar de ‘Aqua Tower’, dit is een moderne wolkenkrabber, waarin elementen van watergolven terugkomen. Iets verder ligt de ‘Bean ofwel Cloud Gate’ van Anish Kapoor waar je ogen en gevoel verder worden getrakteerd. Het is een prachtig kunstwerk waar de omliggende gebouwen in worden gereflecteerd. Zeer fotogeniek en erg geschikt voor een Chicago #Selfie. Een van de grootste voordelen van Chicago is dat een stedentrip gecombineerd kan worden met strand. De stad ligt aan Lake Michigan en heeft een circa 50 kilometer lange kustlijn met 24 stranden. Oak Street Beach vlakbij het John Hancock Center is het meest in het oog springende strand. Voor zonaanbidders is het bredere North Avenue Beach geschikter. Er is hier ook een prachtig uitzicht over de skyline van de stad.

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Shoppen in Chicago

Als je in Chicago bent is de Magnificent Mile niet te missen. Even wat cijfers op een rij om in te schatten wat je kunt verwachten: ruim 1,5 kilometer lang met meer dan 460 winkels, 275 restaurants en 60 hotels. Naast alle luxe designer merken als Louis Vuitton vind je bijvoorbeeld ook Starbucks, Victoria’s Secret, Zara en Topshop. Het is dus echt voor iedereen. Opvallend element van de Magnificent Mile is dat de gevels vaak helemaal op maat zijn gemaakt en dus naadloos aansluiten op de stijl en uitstraling van toonaangevende merken.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook