Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Ontdek de Art Deco gebouwen in Miami

20 juni 2017 door Elske Doets

De uitgestrekte, heerlijke zandstranden aan de Atlantische Oceaan trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers. Maar niet alleen voor de kusten hoef je naar Florida op vakantie. Een bijzondere bezienswaardigheid tijdens jouw rondreis door Florida zijn de vele historische Art Deco-gebouwen waar South Beach Miami om bekend staat. 

Art Deco District - Miami - Florida - Doets Reizen

Bezoek Miami South Beach

Miami South Beach is heel kleurrijk, hip en levendig. Het is echt een eclectische stad aan de zee. De historische en pastelkleurige gebouwen uit het Art Deco tijdperk van de jaren 20-30 uit de vorige eeuw zijn gedurende de afgelopen 20 jaar in hippe revival gekomen. De gebouwen zijn allen monumentaal, dus moeten deze in hun originele staat blijven om zodoende de historische en nostalgische architectuur voor de toekomst te bewaren. Door de redelijk korte geschiedenis die Amerika heeft, gaan de regels hierin veel verder dan bij ons. Dit betekent dat originele elementen, zoals terrazzo vloeren, nautische details en kleuren weer tot leven zijn gebracht. Alles heeft zijn charme. Op het brede zandstrand zijn de strandwachter huisjes in hun kleurige ‘Art Deco Stijl’ ook een hype. Er komen zelfs steeds meer leuke en hippe ‘Baywatch-achtige’ huisjes bij! 

Art Deco District - Miami - Florida - Doets Reizen

Miami ontdekken

Ocean Drive is leuk om te flaneren, maar tijdens een bezoek aan Miami wil je natuurlijk wel meer ontdekken. Zoef langs de bezienswaardigheden van het Art Deco District met de segway tour of fiets door het Wynwood Walls District van Miami. In deze wijk zijn de saaie muren van alle gebouwen opgevrolijkt met de meest kleurrijke graffiti kunstwerken. Achter deze kunstwerken gaan vele verhalen schuil. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook