Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Chicago is grandioos

1 mei 2015 door Elske Doets

Chicago is een ondergewaardeerde stad, wat mij betreft is dat volledig onterecht. De architectuur is er grandioos en de ligging aan lake Michigan is prachtig. Het meer is soms lichtblauw en Chicago heeft veel stranden. Je gaat niet alleen voor het strand naar Chicago, maar vooral voor de architectuur, musea en stadsbelevenissen.

De ronde Marina Towers bij de Chicago River zijn zeer karakteristiek. De Giralda tower is een kathedraalachtige wolkenkrabber.

De Chicago Loop is een bovengrondse metrorail, die je dat Amerikaanse gevoel uit films geeft. In Chicago zijn erg veel films en bekende tv-series opgenomen.

Adler Planetarium - Chicago - Illinois - Doets Reizen

In Grant Park is er de prachtige Buckingham Fountain, en sinds 2000 is het noordelijke deel van het park omgedoopt tot het millennium park, met daarin de reusachtige Bean van Anish Kapoor, en het Millennium openlucht concert theater. Dit theater heeft een prachtige akoustiek. In deze zilveren, leeuwenkop-achtige constructie, gaf president Obama zijn speech, toen hij verkozen was tot president in 2008.

Buckingham Fountain - Chicago - Illinois - Doets Reizen

In dit park ligt ook het magnifieke Chicago Art Institute. Hier is een zeer grote collectie kunstwerken te zien. Wijlen mevrouw Palmer uit Chicago was grondlegger van een grote kunstcollectie, die uiteindelijk resulteerde in dit museum. Thematisch, maar ook per kunststroming, zijn er prachtige tentoonstellingen te zien. Zo zijn de collecties Impressionisten en Amerikaanse modernisme erg mooi.

Aan Lake Michigan bij de museum campus, liggen drie musea: het Field museum, het Shedd Aquarium en het Adler Planetarium. Het field museum is een gigantisch natuur historisch museum, waar je dinosaurussen en mummies kunt zien, fantastisch! 

Doets Reizen Glossy - Chicago - Illinois - Amerika

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook