Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Op avontuur door West Canada

16 augustus 2016 door Jeremy Metselaar

Vancouver

Aangekomen in Vancouver bezochten we de 4D film ‘Fly Over Canada’. Een goede start van je vakantie, omdat je plaatsneemt in een soort achtbaan stoeltje, die meebeweegt op de geprojecteerde beelden. Je ‘vliegt’ over de meest spectaculaire landschappen en natuurverschijnselen zoals het Noorderlicht komen ook aan bod. Om Vancouver te verkennen, raad ik iedereen aan om een fiets te huren en over de Seawall promenade te fietsen, die je onder andere langs Stanley Park en de haven leidt. We hebben geluncht bij de kleurrijke Public Market op Granville Island. Op deze overdekte markt staan allerlei kraampjes met voornamelijk etenswaren tentoongesteld.

Een fascinerende plek in Vancouver vond ik het Canada Place, waar je gerust een half uur kunt kijken naar de watervliegtuigen, die hier landen en opstijgen. Maar het kon niet op. We mochten zelf ook met een watervliegtuig op pad. Met een geweldig uitzicht over inhammen, bossen en eilandjes vlogen we in 35 minuten naar Victoria op Vancouver Island, waar wij een Orka Whalewatch hebben gedaan. Helaas geen orka’s gezien, maar wel walvissen. Trouwens de tocht in de zodiac was sowieso een spectaculaire beleving!

Tip: Breng op Vancouver Island ook zeker een bezoek aan het Royal BC Museum. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis, de inwoners en geologie van British Columbia.

Whistler

Over de Sea-to-Sky Highway vervolgden we onze reis naar Whistler, bekend van de Olympische Winterspelen van 2010. Onderweg zijn we uiteraard  even gestopt bij de Sea-to-Sky Gondola en werden we met de gondel naar de top van de berg gebracht. Hier werden we getrakteerd op een waanzinnig uitzicht! Aangekomen in Whistler proefde ik meteen de gezellige sfeer. In de winter is dit een echte wintersportbestemming en in de zomer kun je er terecht voor outdoor activiteiten. Natuurlijk kun je ook heerlijk vertoeven op één van de sfeervolle terrassen. Wij hebben hier de Blackcomb Glacier Jeep Safari gedaan. Deze Jeeptour brengt je op plekken waar je zelf niet zo snel zult komen en laat je de schoonheid van Whistler en haar omgeving zien. Daarna hebben we nog een mountainbike gehuurd en zijn we door de bossen en langs de meren gefietst. Ik zou absoluut nog een keer terug willen naar Whistler, maar dan in de sneeuw!Bekijk hier onze familie rondreis in West Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook