Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Op wildlife safari in West-Canada

30 juli 2018 door Melvin Malepaard

Juist in de populaire zomermaanden bruist het qua wildlife in Canada. Dat is mede te danken aan de zalmtrek en de ongerepte natuur. Daar komen van oudsher wilde dieren zoals walvissen, roofvogels en beren op af. Ontdek Canada’s Favourite Five met de speciaal vooraf geselecteerde Doets Reizen Safari’s.

Seawolf Adventures - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Grizzly Bear

Deze beer, met zijn kenmerkende spierbundel tussen de schouderbladen, kan wel 600 kilo wegen. Vanaf medio augustus is de Grizzly druk met het vangen van zalm. Hij leeft niet op Vancouver Island maar je kunt wel vanaf Vancouver Island vertrekken voor een safari of Grizzly- excursie. Boek een Grizzly Tide Rip Bearwatch waar je met een boot naar de Knight Inlet wordt gevaren. Daar is de kans om er een te zien zeer groot. Deze trip geeft je zelfs 95% zekerheid! Voor een nog actievere benadering kun je kiezen voor de Seawolf Adventures, waar je tevens aan wal gaat voor een wandeling door het regenwoud. Wil je het liefst helemaal tussen de beren zitten? Blijf dan een nachtje slapen in de beroemde Knight Inlet Lodge.

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Killer Whale

Wie de Killer Whale, bij ons beter bekend als orka, in het wild wil zien, zit perfect in West-Canada. Orka’s leven in grote getalen ten zuiden van Victoria tussen Vancouver Island en Washington State. Ga op avontuur met de Orka Adventure Whale, een excursie per zodiac. Drie uur lang zie je de orka’s van heel dichtbij! En met een beetje geluk ook zeeleeuwen en otters.

Bizon

Sinds kort grazen er, na 130 jaar afwezigheid, weer bizons in het oudste beschermde natuurgebied van Canada. Zestien van deze grote grazers zijn uitgezet in de wildernis van het Banff National-park in Alberta. Maar je kunt deze indrukwekkende dieren ook zien grazen in Waterton Lakes National Park en Elk Island National.

Wildlife British Columbia - Canada - Doets Reizen

Bald Eagle

Deze prachtige zeearenden hebben een spanwijdte van 2 tot 2,5 meter! Houd je verrekijker goed bij je op de Blue River Safari want hier is de kans groot dat je er een zult zien. Deze onvergetelijke excursie gaat dwars door Bear Valley, dat midden in het ongerepte regenwoud ligt. Naast arenden spot je hier beren en elanden. Voordeel: de bootjes zijn stil dus de dieren schrikken niet.

Wildlife - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Humpback Whale

De bultrugwalvis is een speciale walvis die bekend staat om het gezang van de mannetjes in paartijd. Zoiets kan dagenlang duren. Mrs. Canada Elske Doets zag ooit een bultrugwalvis 

Bekijk hier onze reis naar West Canada

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook