Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Een onvergetelijke reis door West-Canada

27 januari 2016 door Francis van der Kolk

Een onvergetelijke reis door West-Canada – Francis

Half juni ben ik samen met mijn vriend vertrokken naar Calgary voor een reis van twintig dagen door de Rockies richting Vancouver. Vanuit daar vlogen we weer terug. Na aankomst in Calgary hebben we gelijk onze SUV opgehaald en zijn we richting Banff gereden. Na anderhalf uur rijden waan je je al in een hele andere omgeving! Je komt de Rockies binnen via Banff National Park, meteen al een prachtig en groen gebied. Vervolgens hebben we ingecheckt in het gezellige Banff Aspen Lodge en hebben we de plaats Banff ontdekt. Je moet toch de tijd volmaken om zo min mogelijk last te hebben van een jetlag... En wat is er dan beter dan een beetje slenteren, winkeltjes kijken en een hapje eten?

Lake Minnewanka - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

En toen begon de reis door de Canadese Rockies, met zo veel mooie hoogtepunten! Ik noem - om te beginnen - de verschillende meren, zoals Lake Minnewanka, Emerald Lake, Lake Louise en Moraine Lake. Het laatste meer is zeker mijn favoriet. Hier kun je verblijven in de prachtige Moraine Lake Lodge. Je kunt mooie zonsopgangen en -ondergangen boven het meer zien, heerlijke wandelingen maken en genieten van de rust die je daar hebt... Je hoort alleen maar de vogeltjes fluiten! Ik raad je absoluut aan de Bow Valley Parkway te nemen in plaats van de snelweg. De kans om wildlife te spotten is hier heel groot en dat heb ik aan den lijve ondervonden! Meteen op de eerste dag had ik al twee beren, herten en geiten gezien. Zo mooi! En dat was nog maar het begin...

Moraine Lake -Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Hierna hebben we de weg vervolgd via de Icefield Parkway naar Jasper National Park. En onderweg hebben we uiteraard weer veel hoogtepunten gezien. Peyto Lake mag zeker niet ontbreken. Wat een prachtige blauwe kleur en aparte vorm heeft dit meer. Onderweg hebben we drie verschillende beren gezien. Ongelooflijk, wat bijzonder is dat! Bow Lake ligt ook langs de Icefield Parkway en is zeker een stop waard. Hier kun je verblijven in de kneuterige Numtijah Lodge. Daarna stond de snowcoachtour op de Athabasca Glacier op het programma. Met een bus ga je naar het beginpunt. Vervolgens stap je over op het rupsvoertuig waarmee je op de gletsjer gaat. Wij hadden een vrouwelijke chauffeur die - in plaats van alleen maar informatie te geven over het gebied - er een feestje van maakte! Wat wil je nog meer? Op de gletsjer krijg je ongeveer een half uur om rond te lopen en foto’s te maken.

Glacier Adventure - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Een beetje aan het einde van de Icefield Parkway kun je ook weer een alternatieve route rijden, waarbij je langs Mount Edith Cavell komt. Hier kun je een wandeling naar boven maken. Dit duurt ongeveer een half uur. De weg gaat wel steil omhoog en dus wordt je conditie even op de proef gesteld... Maar het uitzicht daarna is het allemaal waard! Ook hier is het genieten van de rust en stilte. Uiteindelijk kwamen we aan in Jasper. Dit is een kleine plaats met souvenirwinkels, verschillende restaurants en een treinstation. Vijf minuten verderop vertrekt de Jasper Tramway.Ten oosten van Jasper loopt de Maligne Road naar het zuiden. Deze route eindigt bij Maligne Lake en is heerlijk om te rijden. Ook hier hebben we weer drie beren gezien, en een dikhoornschaap! Je kunt er geen genoeg van krijgen... De beren lopen gewoon letterlijk langs je auto, onvoorstelbaar! 

Maligne Lake - Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Wells Gray is een heel groot, uitgestrekt gebied met meren, bossen, watervallen en uiteraard wildlife. Maar helaas ook muggen... Smeer je goed in, want het zijn echte killer mosquitos. Ook hebben wij hier een paardrijdtocht van twee uur gemaakt. Daarbij rijd je door ongerepte stukken bos, waar je anders zelf niet komt. Vancouver Island mag ook zeker niet ontbreken! Deze plek hebben wij dan ook uitgebreid bekeken. Het hoogtepunt was Telegraphe Cove in het noorden. Vanaf deze plaats gaat de Tide Rip Tour. Deze excursie duurt ongeveer negen uur en het zien van grizzlyberen is gegarandeerd! We waren sprakeloos na het zien van de eerste beer. En even verderop is er weer wat gespot met de verrekijker... En ja, hoor! Daar is de volgende! Muisstil zaten we aan boord om dichterbij te kunnen komen en de mooiste foto’s te kunnen maken. Voor je het weet, is het lunchtijd en genieten we - tijdens het eten - na van deze ervaring. Vervolgens gaan we verder de Knight Inlet in, op zoek naar meer... Ons geluk kon niet op toen we een moeder met welpjes zagen. Heel schattig, je kunt hiernaar blijven kijken! Ook hebben we bald eagles, herten en bruinvissen gezien. En op de terugweg zagen we nog een humpback whale. Wat zijn die groot, zeg!

Knight Inlet Lodge - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Ik was al eerder in Tofino geweest en toen vond ik het al fantastisch. Maar ook nu weer heb ik genoten van de natuur. Het draait er om regenwoud, strand, wildlife en surfen. De excursie naar de warmwaterbronnen van Maquinna Provincial Park was bijzonder. Je gaat met de boot ongeveer anderhalf uur varen naar de springs. Als je aankomt, maak je eerst een wandeling van ongeveer een half uur op een boardwalk door een regenwoud. Dan kom je bij de warmwaterbronnen aan. (Je moet zelf eten en drinken meenemen.) Er zijn vier bronnen die richting de zee steeds iets koeler worden. Je zit in een natuurlijk bad met op de achtergrond gebergte en regenwoud, en voor je zie je de uitgestrekte zee. Super mooi!

We verbleven één nacht in Victoria. Dit bleek een heel gezellige en compacte stad te zijn! Vanuit de haven van Victoria vertrekken veel whalewatches. Ook gaan vanaf deze plek watervliegtuigen naar het vaste land. En je kunt hier prima winkelen en lekker eten! De reis kwam tot een einde in de wereldstad Vancouver. Eén volle dag is eigenlijk te weinig om alles te kunnen zien! Wij hebben daarom een kleine selectie gemaakt: we hebben de winkelstraat Robson Street, Stanley Park, Gastown en Granville Island bezichtigd. Stanley Park is zo groot dat je eigenlijk alleen voor deze plek al een dag nodig hebt... Je vindt er strand, regenwoud, bloemen, totempalen, een aquarium, noem maar op! Na deze onvergetelijke en inspannende reis gingen wij moe maar voldaan weer terug naar huis! 

Watervliegtuig Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook