Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Philadelphia: Heb je even?

7 oktober 2016 door Jesse Mantz

Vaak krijg ik de vragen: ‘Is Philadelphia wel leuk?’ of ‘Wat kan je daar allemaal doen dan?’ Mijn antwoorden zijn: ‘Jazeker, het is te gek!’ en ‘Heb je even??’. Onlangs verbleef ik tijdens mijn vakantie in de USA onder andere  twee nachten in Philadelphia en ik kan niet anders zeggen dan dat ik laaiend enthousiast ben.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Sowieso hou ik erg van steden, dus als jij ook van steden houdt is Philly een must! Het is een vrij compacte stad en naast interessant vooral heel mooi, sfeervol en prettig. Je merkt dat dit een voormalig hoofdstad is geweest. De oude binnenstad heeft prachtige historische gebouwen zoals de Independence Hall, Carpenters’ Hall, City Hall, Pennsylvania Hospital, First en Second Bank of the USA en natuurlijk de beruchte Eastern State Penitentiary.

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Zoals ik al zei hou ik van steden en ik hou ook echt van hop-on hop-off bustours in iedere stad. Het ideale vervoermiddel dat je langs alle highlights van de stad vervoert. Tijdens deze bustour door Philly wilde ik eigenlijk overal uitstappen zo boeiend vond ik het! In Philly is deze bustour altijd met een gids (en dus niet met een bandje dat wordt afgespeeld) die zeer interessante en leuke informatie en feiten geeft en tussendoor anekdotes verteld. Omdat ik vaak af- en opgestapt ben heb ik veel verschillende gidsen meegemaakt en ze waren een voor een super vriendelijk en behulpzaam plus een plezier om naar te luisteren. De Independence Hall en Liberty Bell zijn twee attracties die je natuurlijk niet mag overslaan. Voor beiden hoef je geen toegang te betalen. TIP: Breng bij aankomst, of ’s morgens vroeg na je overnachting, direct een bezoek aan het Independence Visitor Center (geopend van 08:30-18:00u). Hier kun je voor de Independence Hall een ticket halen voor een (gratis!) tour. De Liberty Bell is tegenover het Visitor Center gelegen. Ook begint de hop-on hop-off bustour hier, die zonder uit te stappen ca. 1,5u duurt. De Eastern State Penitentiary (ESP) stond hoog op mijn lijstje voor Philly. Als je Alcatraz in San Francisco boeiend vond moet je hier ook absoluut naartoe! De meest beruchte gevangene in de ESP was Al Capone. Hij heeft hier zijn eerste gevangenisstraf van 8 maanden uitgezeten in 1929-1930. Bizar om de kleine en minimaal ingerichte cellen te zien naast die van Capone die ingericht was met luxe meubels, oosterse tapijten en een radio. Philly heeft ook een mega aanbod aan musea; je komt hier ogen en tijd te kort. Een selectie van de meest populaire musea: Philadelphia Museum of Art (met de trap die beroemd is uit de Rocky films van Sylvester Stalone, de ‘Rocky Steps’!), Barnes Foundation (werken van o.a. van Gogh en Picasso hangen hier op kleur en grootte), Rodin Museum (grootste collectie van Rodin buiten Frankrijk), Franklin Institute (Science Museum), Please Touch Museum (geweldig voor kinderen), African American History Museum. 

Barnes Foundation - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

 Voor eten en drinken zit je in Philly ook helemaal goed. In het centrum tussen de winkels en wolkenkrabbers (de wijk Center City) vind je de welbekende ketens, maar in de wijken daarbuiten met hun klinkertegel stoepen en lieflijke panden vind je deze niet. The Continental Restaurant & Martini Bar in de wijk Old City was mijn favoriet (op de hoek van 2nd Street & Market Street). Uiteraard móét je in Philadelphia ook de Philly Cheesesteak proberen. Maar er is nog veel meer wat de stad mooi, boeiend en leuk maakt: Elfreth’s Alley, Swann Memorial Fountain, LOVE Park, Rittenhouse Square, Philadelphia Chinatown, Reading Terminal Market, South Street, Boathouse Row, Benjamin Franklin’s Grave en Betsy Ross House. Wil je meer weten over Philly of ben je nog steeds niet overtuigd? Laat het me weten, want ik kan nog wel even doorgaan! Maar onthoud goed: Heb je even?!

Eastern State Penintentiary - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen


Bekijk hier onze stedentrip naar Philadelphia

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook