Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Stedentrip Philadelphia

1 Beoordeling
 • 5–7 dagen

Een stad die een beetje weggedrukt wordt door haar ligging tussen Washington DC en NYC. Maar niet minder interessant en leuk om te bezoeken. Hier is een groot deel van de geschiedenis van de Verenigde Staten geschreven. Het is een leuke mix van geschiedenis, sfeer, moderne gebouwen, hippe restaurants en top musea.

Philadelphia – of Philly - is meestal niet ‘top of mind’ voor wie een reis naar de USA wil maken. Maar wat is dat eigenlijk zonde! Philly is een fantastische stad met een compact centrum, zodat je alle interessante plekjes gemakkelijk te voet kunt ontdekken. Hier werd de basis gelegd voor wat tegenwoordig de United States of America is. Die geschiedenis gecombineerd met veel musea en theaters, maken van Philadelphia een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. Voeg daar hoge wolkenkrabbers, chique winkels en toprestaurants aan toe en je hebt alles wat een moderne citytripper zoekt. Do it the Doets way and go to Philly!  

Waarom je StedenTrip boeken bij Doets Reizen?

 • Persoonlijke ervaringen met hotels
 • Zelf jouw reisduur samenstellen
 • Directe inkoop bij hotels en excursies, zonder dure tussenschakels en inkooporganisatie 
 • Kritische inkoop zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen
 • Complete pakketten bestaande uit hotel + vliegreis + minimaal 1 excursie
 • Informatief reisbescheidenpakket
 • Mogelijkheid om je StedenTrip compleet te maken met excursies
 • Bij Doets Reizen geen keuze uit duizenden hotels: Maar alleen de leukste!
 • StedenTrips zijn geschikt voor ieder budget: toeristenklasse, middenklasse en luxeklasse


1.414,-
Vanafprijs p.p. i
 • Mix van geschiedenis, musea en hippe restaurants
 • Tax Free shoppen in Philly
 • Proef de "Philly Cheese Steak"
Bereken jouw prijs

Bestemming

De sfeer van Philadelphia

Philly is trending, upcoming en uniek. De stad heeft een rijke en interessante geschiedenis, top musea, gigantische wolkenkrabbers, onwijs veel shop mogelijkheden en natuurlijk die overheerlijke Philly Cheese Steaks. Philly is perfect te combineren met New York City, Washington DC en/of Boston.

Independence Hall & de Liberty Bell

Independence Hall is déplek waar de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet werden ondertekend. Tijdens de tour die ik langs de historische gebouwen maakte dwaalde ik af naar de tijd waarin de “Founding Fathers” hier met elkaar in beraad gingen. Zij legden de fundering van de huidige Verenigde Staten. En dan vergeet ik bijna het meest iconische hoogstandje van Independence National Historical Park: de Liberty Bell. Deze wereldberoemde bronzen bel is het ultieme symbool voor de vrijheid.

Tax free shoppen in Philadelphia

Shopaholics zullen zich niet snel vervelen in Philadelphia. Je kunt hier namelijk taxfree shoppen! Op Walnut Street vind je de high-end shops met winkels van onder andere Michael Kors. De grote Amerikaanse retailers vind je op Chestnut Street. Naast de winkelstraten zijn er ook verschillende shoppingmalls in de stad te vinden, zoals gewoonlijk in Amerika compleet met foodcourt.

De culinaire hotspot

Wie Philly zegt, zegt ‘Philly Cheese Steak’. Gelukkig heeft de stad op culinair gebied veel meer te bieden dan alleen deze sandwich. Er zijn zo’n 2.500 restaurants, negen daarvan zijn van Steven Star, waar je in een hippe en trendy setting een hapje kunt eten. Gezellige terrasjes vind je op sfeervolle pleinen als Rittenhouse Square en in trendy straten als South Street. Dansen of een cocktail drinken kan tot in de kleine uurtjes in een van de vele clubs en bars.

Kunst in Philadelphia

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Philadelphia. In de omgeving van de Benjamin Franklink Parkway liggen de mooiste musea. Het Philadelphia Museum of Art is gehuisvest in een majestueus gebouw en is een van de topmusea in de VS. Het Rodin Museum is ondergebracht in een replica van Rodins huis in Frankrijk en bezit de grootste collectie werken van Rodin buiten Frankrijk, met topstukken als De Denker. De Barnes Foundation heeft fantastische schilderijen van Monet, van Gogh en Picasso. De wijze van presentatie maakt dit museum uniek!

Een rijke geschiedenis

In de stad werden besluiten genomen die het verloop van de Amerikaanse historie hebben bepaald. Zowel de onafhankelijkheidsverklaring als de grondwet werden hier opgesteld en aangenomen. Die historie proef je op America’s Most Historical Square Mile, in het centrum van de stad. Hier vind je onder andere de Liberty Bell, Independence Hall en de Congress Hall. Bij Indepence Hall worden korte (gratis) rondleidingen gegeven. Zorg er wel voor dat je ’s morgens vroeg bij het Visitors Center je toegangskaartje hiervoor ophaalt.

Reading Terminal Market

Deze oude stationshal is omgetoverd tot een markt met heerlijke etenswaren. Meer dan 100 marktkooplui, veelal Amish uit het binnenland, verkopen hun (zelfgemaakte) etenswaar. Dat zijn met name ambachtelijke kazen, jams en andere zelfgemaakte producten. Ik at hier de overheerlijke Philly Cheese Steak. De Reading Terminal Market is een top-spot voor de lunch.

Philadelphia Museum of Art

Dit fantastisch museum is het culturele, kloppende hart van Philly. Het heeft een fantastische en wereldberoemde kunstcollectie. Laat je verrassen: het het museum heeft gemiddeld 15-20 indrukwekkende tentoonstellingen per jaar. Wist je dat de Rocky Steps, dé trappen uit de wereldberoemde film Rocky Balboa, naar het Philadelphia Museum of Art leiden?

Eastern State Penitentiary

Een van de hoogtepunten is deze voormalig gevangenis die van 1829 tot 1971 in gebruik was. De Eastern Penintentiary is de gevangenis die het systeem van gevangenen apart opsluiten als eerste invoerde. Een audiotour van zo’n 30-45 minuten leid je door het gehele complex rond. Wist je dat de meest beruchte oud-gevangene Al Capone is? Zijn cel was luxe ingericht met meubels, oosterse tapijten en zelfs een radio.

Avenue of the Arts

Broad en Spruce Streets staan bekend als theaterdistrict van Philly. Luister en kijk naar het wereldberoemde Philadelphia Orchestra in het Kimmel Center for the Performing Arts of ga naar een ballet- of operavoorstelling in de Academy of Music. Natuurlijk eet je voor de voorstelling bij een van de vele toprestaurants die Philly rijk is. Na afloop kun je een cocktail drinken of een dansje wagen in een van de vele bars en clubs in de buurt.

Stadsparken in Philadelphia

Aan groen geen gebrek in Philadelphia, want Fairmount Park is het grootste stadspark ter wereld. Je vindt er de Philadelphia Zoo en het toonaangevende Philadelhia Museum of Art, maar ook wandelpaden, fietspaden en zelfs ruiterpaden. In het park zelf vind je enkele eetgelegenheden, maar leuker is het om af te slaan naar Fairmount Avenue voor internationale restaurants en hippe koffietentjes.

Sport in Philadelphia

Honkbal is ontzettend populair in Philadelphia, en als het lokale team - de Philadelphia Phillies - een wedstrijd spelen dan zul je dat weten. Mocht je het geluk hebben dat ze tijdens je bezoek een thuiswedstrijd spelen, dan is het zeker aan te raden om kaartjes te kopen. Want alleen al voor de sfeer moet je een keer getuige zijn van zo’n Amerikaanse sportwedstrijd.

Excursies

Optionele excursies

Deze excursie kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

City Hall - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen
v.a.46,-

Wandeling Philadelphia - Geschiedenis, highlights & Revolutie

Philadelphia wordt algemeen beschouwd als een van Amerika's meest historische steden, en met reden! Dit is de stad waar de Onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet werden geboren. Philly was de hoofdstad van Amerika voordat Washington DC bestond. Hier werd de Amerikaanse vlag gemaakt, hier bewees Ben Franklin dat bliksem elektriciteit was, en hier luidde en kraakte de iconische Liberty Bell. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Philadelphia de Verenigde Staten van Amerika mede vorm heeft gegeven. Maak een wandeling met een gids door Independence National Park, langs de geplaveide straten van Old City, langs gebouwen, standbeelden en monumenten. De lokale gids zal de feiten van de fictie scheiden en je zult versteld staan van het opmerkelijke verleden van Philadelphia. Hoogtepunten tijdens deze wandeling: Bezoek Independence National Historical Park en hoor de verhalen achter de locaties van het park en de beroemde figuren die in het gebied leefden tijdens de Amerikaanse Revolutie.Verken enkele van de minder bekende plekken in Old City en het Historic District - van pocketparken tot fascinerende standbeelden en verrassende lokale kunst.Wandel door de uitgestrekte Independence Mall waar historische gebeurtenissen het hedendaagse Philly en de Verenigde Staten hebben gevormd.Toegang tot een modern museum en zie een live demonstratie over George Washingtons Oorlogstent en de belangrijke rol die deze speelde tijdens de Amerikaanse Revolutie.Maak kennis met een lokale non-profit; een donatie aan deze gemeenschapsorganisatie is ook inbegrepen in je tourticket. Duur: 2,5 uurDag van de week: DagelijksAanvangstijd: 10:30 uur, 14:00 uurOntmoetingsplaats:Signers Garden, Chestnut Street Inbegrepen:Lokale, Engelssprekende gids, toegang tot een demonstratie in het Museum van de Amerikaanse Revolutie, een donatie aan een lokale gemeenschapsorganisatie, en National Park Service Fee voor begeleide groepen. Niet inbegrepen:Extra eten en drinken en fooien

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 1.700 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 93,5%
Accommodaties 4,3%
Stedentrip 2,2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 1.700 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.149 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 12 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Doets Reizen bedankt!

S. Bergers

Beste Doets Reizen,

Bedankt voor de goede zorgen en uitgebreide reisdocumenten. We hebben ons goed kunnen voorbereiden op onze stedenreis in deze bijzondere stad. Tot snel want we hebben al plannen om een reis te boeken door West Canada.

Gr. Sabine Bergers

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Aantal gekozen hotelovernachtingen in het genoemde hotel
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatie pakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: een openbaar vervoer, taxikosten etc.)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten €40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Stedentrip Philadelphia

5–7 dagen
Vanaf 1.414,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs