Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag Florida

3 februari 2016 door Florence Vermeulen

Onlangs heb ik de Sunshine State bezocht. Het was mijn eerste studiereis als sales employee. Ik word er zo blij van als ik eraan terugdenk! We hebben zoveel moois en leuks gezien: veel water en natuur, en natuurlijk heel veel hotels. Ik ben fan!

Vero Beach - Florida - Doets Reizen

Vanuit Orlando zijn we een stukje noordelijk gereden, naar Saint Augustine, en daarna langs de kust richting het zuiden tot Key West. De oostkust van Florida is prachtig: er is veel afwisseling tussen leuke steden en plaatsen (bijvoorbeeld Vero Beach en St. Augustine), schitterende natuur (bijvoorbeeld Merritt Island bij Cape Canaveral/Cocoa Beach en Bahia Honda State Park op de Keys), wildlife (manatees, bald eagles en alligators) en mooie stranden (bijvoorbeeld Vero Beach en West Palm Beach). We hadden een druk programma, gevuld met hele leuke dingen. Zo hebben we verschillende excursies gedaan: de Ghost & Gravestones Tour in Saint Augustine, naar het Kennedy Space Center bij Cape Canaveral, de snorkel- en sunset cruise vanaf Key Largo en de segwaytour in Miami Beach.Wij hebben een toeristische route door Orlando gereden en daardoor hebben we de verschillende wijken gezien: Celebration en Winter Park zijn zo anders dan International Drive en downtown Orlando. Je ziet mooie huizen, leuke terrassen, winkels en musea (waar je misschien niet direct aan denkt bij Orlando).

Celebration Florida - Orlando - Florida - Doets Reizen

Het Kennedy Space Center vind ik een echte must-do als je bij Orlando of Cocoa Beach verblijft. Je hoeft niet per se 'into the space shuttles' te zijn. Het is sowieso erg interessant om daar rond te lopen en een bustour over het hele terrein te doen (inbegrepen bij toegangsprijs) langs onder andere het Vehicle Assembly Building (hier worden de shuttles klaargemaakt), het Launch Control Center en het Apollo/Saturn V Center. Dankzij de segwaytour door Miami Beach (met gids) heb ik heel South Beach en het Art Deco District gezien. Deze plek heeft veel meer te bieden dan de hippe clubs en de locals die in hun cabrio’s en Hummers over Ocean Drive paraderen. Vero Beach was voor mij een echte verrassing. Dit is een gezellig plaatsje in een mooie omgeving, aan zee, met verschillende winkeltjes en terrasjes. Het Costa d’Este Resort dat wij hier aanbieden, is echt fantastisch! Mensen die in Miami wonen en werken, komen hier om te relaxen.

Kennedy Space Center - Orlando - Florida - Doets Reizen

The Keys is wat mij betreft de ultieme bestemming om te relaxen. De Florida Keys bestaan uit honderden kleine eilandjes, waarvan wij de meest bewoonde eilandjes hebben bezocht. Op deze eilanden bieden wij ook hotels en resorts aan, allemaal hebben ze wel iets. Key West is een bruisend eiland waar iedere dag de zonsondergang wordt gevierd op Mallory Square. Het is daar heel gezellig: de locals en toeristen komen op het plein bij elkaar, er zijn allerlei marktkraampjes en ook zie je er straatartiesten die de mensen vermaken. Op Duvall Street (de 'hoofdstraat' van Key West) vind je veel winkels, restaurants en barren. Vanaf het Southernmost Point kun je - als het heel helder weer is - Cuba zien liggen.

Key West - The Keys - Florida - Doets Reizen

Duck Key ligt heel centraal. Hier bieden wij een geweldig resort aan: Hawks Cay. Alles erop en eraan, zelfs een eigen Dolphin Connection!Ook Islamorada heeft van alles te bieden. Zo heb je daar het Theater of the Seas en is het een echt snorkelparadijs. Verschillende restaurantjes en leuke hotels met privéstrandjes maken het een topbestemming! Het John Pennekamp Coral Reef State Park op Key Largo is erg leuk en mooi. Je kunt er zo een halve of hele dag voor uittrekken. Je kunt er snorkelen, duiken, een glasbodemboottour doen, vissen, zwemmen en picknicken.We hebben gevlogen met Arke Fly. Deze maatschappij vliegt niet dagelijks naar Orlando en Miami, maar wel rechtstreeks. Dat is natuurlijk super! Het is een prima luchtvaartmaatschappij met jong en enthousiast personeel aan boord. Een aanrader is toch wel het bijboeken van Economy Comfort Class, voor net even wat extra beenruimte (en extra bagage). Het is geweldig dat ik deze ervaringen iedere dag in de praktijk kan toepassen, bij het maken van offertes en het adviseren van klanten.

Hawks Cay Resort - The Keys - Florida - Doets Reizen

Bekijk hier onze Florida totaal reis

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook