Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Unique Deep South & Sunny Florida

1 mei 2015 door Sabine van der Kolff

De Deep South en Florida staan echt in mijn top drie!

We zijn begonnen in New Orleans, met recht de stad van de jazz. Op iedere hoek van de straat staan muzikanten jazzmuziek te maken. Het centrum French Quarter District is heel sfeervol, met leuke en goede restaurants, mooie huizen en gezellige cafés met iedere avond livemuziek. We hebben onder andere een bezoek gebracht aan het Garden District, een prachtige wijk met de mooiste historische antebellums (vooroorlogse villa's van rijke plantagehouders). Het is echt aan te raden om hier rond te lopen. Ook raden we je aan om de City & Katrina Tour-excursie vooraf te boeken. Onder begeleiding van een gids rijd je met een bus door het centrum van New Orleans en door de wijken die zwaar getroffen zijn door de orkaan Katrina in 2005. Het is heel indrukwekkend om te zien en interessant om meer te weten te komen over de stad.

New Orleans - Lousiana - Amerika - Doets Reizen

De volgende stops waren Natchez en Vicksburg. Hier hebben we geslapen in antebellums. Je proeft echt de sfeer en de geschiedenis van de Deep South, een hele ervaring!

Natchez - Mississippi - Amerika - Doets Reizen

Daarna reden we door naar de stad van de blues: Memphis! Ook weer een hele belevenis... We waren er toevallig op een woensdagavond en dan is het - in de zomermaanden - Bike Night. Honderden motoren verzamelen zich op de uitgaansstraat Beale Street, helemaal geweldig! Memphis is natuurlijk de stad van Elvis, dus een bezoekje aan Graceland stond ook op het programma. Voor de mensen die geen fan zijn van Elvis is dit ook een aanrader. Verder zijn de Sun Studio’s - waar onder andere Elvis, Johnny Cash en B.B. King hun plaatjes hebben opgenomen - zeker de moeite waard om te bezoeken.

Graceland - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen   Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

De volgende stop was Nashville, de stad van de countrymuziek. Ik had niet echt een voorstelling van deze stad, maar wat is het er onwijs leuk en gezellig! De skyline van de stad is ontzettend mooi, met een mix van oude, historische gebouwen en moderne gebouwen. ’s Avonds hebben we gegeten in de Wildhorse Saloon, helemaal in countrystijl.

Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Daarna volgde een stukje natuur: de Great Smoky Mountains. Dit is een prachtig natuurpark, waar een blauwachtige damp de toppen van de bergen meestal omhult. Het park heeft heel mooie vergezichten, veel groen, riviertjes en snelstromende beekjes.

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

En wat geweldig: we hebben een zwarte beer gezien met twee kleintjes... Heel bijzonder!

Op naar de kust, naar Charleston en Savannah, waar ik heel benieuwd naar was! Deze twee steden zijn heel sfeervol. Je vindt er prachtige koloniale huizen en kerken, een heel gezellig centrum en goede restaurants. Het is zeker de moeite waard om deze twee steden te bezoeken!

Na deze reis door de Deep South gingen we naar Florida. De westkust had ik al bezocht, dus ik was heel benieuwd naar de oostkust...

We hebben het echt heerlijk gehad! St. Augustine is een heel gezellige plaats. Je vindt er het Historic District, de oudste nederzetting van Florida. Verder is er Vero Beach, met de art galeries en het prachtige strand. Daarna hebben we lekker gerelaxed op Duck Key. Duck Key ligt ongeveer in het middag van de Keys. Het ligt dus heel centraal voor een uitstapje naar bijvoorbeeld het meest zuidelijke puntje: Key West.   

St. Augustine - Florida - Doets Reizen

Miami was onze laatste stop. We verbleven midden in het gezellige en bruisende Art Deco-district.

Een leuke tip: boek vooraf een Segway-tour, een andere manier om een stad te ontdekken!

De Deep South is een aanrader voor iedereen die houdt van steden, cultuur, geschiedenis en natuurlijk muziek! De sfeer is echt helemaal fantastisch.Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook