Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Reisverslag Marieke Herder - New York en Chicago

28 januari 2016 door Marieke Herder

Reisverslag Marieke Herder - New York & Chicago

Onlangs ben ik teruggekomen van een negendaagse citytrip naar New York en Chicago (link naar reis op site). New York bezoeken is voor mij altijd weer een feestje!

De High Line langs Chelsea en het Meatpacking District is fantastisch, het 9/11 Memorial indrukwekkend en de skyscrapers groots.

9/11 Memorial Museum - New York - Doets Reizen

Zoek 's avonds de gekte op van Times Square, en pak een terrasje in het altijd gezellige Greenwich Village, of funky Williamsburg!

New York heeft veel topmusea zoals de Metropolitan, MoMa en het American Museum of Natural History. Deze laatste is ook zeker leuk voor kids.

American Museum of National History - New York - Doets Reizen

Naast New York, heb ik een aantal jaar geleden ook mijn hart verkocht aan Chicago. Dit is een stad waar ik best zou kunnen wonen. Het is alleen jammer dat het er zo vaak waait. Ze wordt niet voor niets de 'Windy City' genoemd. Maar 's zomers kun je er lekker naar het strand aan Lake Michigan, 

Chicago, Illinois

De architectuur is werkelijk prachtig en apart: oud, en heel modern, en dit alles door elkaar heen!

Trek tijdens het shoppen je portemonnee open op The Magnificent. Het is ook leuk om te borrelen in zo'n typische Amerikaanse sportbar, of blues café. De beste restaurants vind je in de buurt van The Loop en North River.

Magnificent Mile, Chicago, Illinois

Je maakt je vakantie helemaal compleet door naar een Amerikaanse sportwedstrijd te gaan. Vooral NBA basketbal is erg spectaculair, en een en al show en entertainment.


Gek doen zoals alleen Amerikanen dat kunnen! Ik vond het in elk geval waanzinnig. Als je de kans hebt, moet je zeker gaan! 

De hotels tijdens mijn verblijf: Excelsior Hotel NYC en Chicago’s Essex Inn.

Bekijk hier onze steden trip naar New York

Bekijk hier onze steden trip naar Chicago

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook