Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Choose Chicago

27 januari 2017 door Elske Doets

Heb je New York City al bezocht en wil je een andere gave stad bezoeken? Of wil je New York City met een andere stad combineren? Kies dan voor Chicago! Voor mijn bezoek aan deze fantastische stad was ik al fan, maar nu kan ik oprecht en uit eigen ervaring zeggen dat Chicago fantastisch is.


Ik verbleef twee nachten in Chicago en dat is eigenlijk veel te kort. Toch kan je in zo’n korte periode heel veel zien en doen. Komt ‘ie: Chicago bestaat uit veel architectonische hoogstandjes. Je kijkt je ogen uit als je over de Magnificent Mile loopt. Gave wolkenkrabbers, luxe winkels en prachtige historische gebouwen zoals de Water Tower en het Wrigley Building (van de kauwgom die je wel kent). Ook vanaf het water kun je Chicago aanschouwen; de Chicago River stroomt door het centrum waarover je een boottocht kunt maken. Aan de noordkant van de Magnificent Mile vind je The John Hancock Center. Ga met de lift omhoog naar de 94ste verdieping voor de 360 Chicago Observation Deck. Je kunt vanaf hier alle kanten van Chicago zien. Geweldig! Naar mijn mening is dit, na Top of the Rock in New York City, het mooiste uitzicht over een stad vanaf hoogte. Om het nog spannender te maken kun je een ticket kopen voor TILT. Aan de zuidkant van is een deel van het gebouw dat 30 graden naar beneden kan kiepen. Uiteraard heb je voor en boven je alleen glazen ramen. Nou ik stond daar met trillende benen hoor! Een hele gave toevoeging aan je bezoek van de 360 Chicago! 

Chicago 360 Illinois - Chicago - Illinois - Doets Reizen

 Ook te gek is de Bike and Roll Lincoln Park Bike Tour. De naam zegt het al: Met een gids ontdek je per fiets Lincoln Park. Het opstappunt is bij de Navy Pier en langs het strand fiets je naar Lincoln Park. Uiteraard worden er stops gemaakt bij het Lincoln Monument en de Lincoln Park Zoo. Onze gids was parttime wiskundedocent en had een bijbaan als stand-up comedian en dus ook als fietsgids. Alles wat hij vertelde was super boeiend en met veel humor tussendoor. Daarom onthoud je veel van de informatie en anekdotes die hij vertelt. Hij doet natuurlijk flink zijn best voor goede fooien, maar dat kreeg hij dan ook van ons. Je kunt ook kiezen voor de Bikes at Night Tour of een Segway Tour. Naast Lincoln Park heeft Chicago nog veel meer parken. Een bezoek aan Millennium Park met de Cloud Gate en aan Grant Park met de Buckingham Fountain mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook vind je in Chicago een scala aan musea. Plan je bezoek aan deze gave stad dus goed, want je komt ogen en vooral tijd te kort!

Chicago - Illinois - Doets Reizen

Chicago - Illinois - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook